Rubiner och 40 år

tatty teddy bröllop

Stort grattis till mina föräldrar som igår firade sin 40:e bröllopsdag – rubinbröllop!

klassisk plankstek med handvispad bearnaise

Vi, jag make & min ena bror firade med mina föräldrar igår med lyxmiddag – plankstek. Jag vispade en bearnaise, rörde ihop duchesse potatisen och spritsade efter bästa förmåga. Det gick så vilt till när jag skulle spritsa så spritspåsen gick sönder, behövs en stabilare modell för att hantera min matlagning.  😀

Som tur var behövde jag inte fixa all mat själv utan snälla mamma hjälpte till,  pappa hade skalat potatis och den var färdig kokt och puread åt mig. Lyx. Fick hjälp med köksredskap och kryddor framplockade, samt slapp fixa med att steka kyckling och fläskfilé (vi tycker om det på våra plankor). Det fixade mamma medan jag spritsade fem plankor, skönt med hjälpen när spritsen levde sitt eget liv..

Eftersom sparris är en baljväxt hoppade jag över det på min plankstek, men övriga fick baconlindad grön sparris och tomat, min donerade jag till far (allergisk mot rött) men resten slank ner med stor njutning. Plankstek är SÅ otroligt gott och det infann sig en mild matkoma efteråt. Jag avskyr vanligtvis potatismos på grund av konsistensen, men när den får en riktigt god yta från gratineringen i ugnen älskar jag det.

Sist jag gjorde plankstek så skrev jag att jag skulle lägga ut recept, men det glömdes bort i all tandvärk efter käkingreppet. Så vet ni vad?
Godaste laktosfria bearnaise sås och duchesse potatis recepten kommer i veckan.

About

No Comments

Leave a Comment