Livet går vidare

Det är så svårt att skriva nuförtiden, inte för att orden inte finns här i mig och vill ut men för att så fort jag ser dem i svartvitt så känns det inte som texterna jag skriver blir till bra nog att publiceras. 

Inte för att jag har några storslagna event i mitt liv att berätta om, år 2020 har verkligen isolerat mig mer än vad jag någonsin tidigare upplevt. Det finns inte så mycket spännande att berätta om, jag har varit sjuk mycket, åkt på en del anafylaktiska reaktioner relaterade till mat, mycket stress och oro som tagit form i extremt jobbig astma under året och ett fult stress utslag på mitt ena lår som hängt med sedan början av året. 

Just nu försöker jag skaka av mig en envis förkylning – influensa – bihåleinflammation, avskyr verkligen när det sätter sig i näsan och luft passerar inte och så blir det så igentäppt att man blir snurrig och får huvudvärk. Häromdagen var jag så yr att maken ville köra hem från jobb, men lyckades hitta till säng och sov gott sedan. 

Hoppas på att det bara bli bättre från nu för jag längtar efter att få upp lite julpynt här hemma och för att det ska ske ska det orkas städas före. Hoppas på att lite julpynt ska ge mig lite julkänsla, jag ser inte alls framemot den här julen. Vet inte alls hur jag ska lyckas få till ett litet julbord till julafton när både prinskorv och Janssons frestelse innehåller potatis. Det känns så himla trist, förra året åt jag både prinskorv och Janssons och jag blev så sjuk timmar senare samt en hel vecka efter så det vill jag inte göra igen. 

Någon som har bra tips på alternativ? Har funderat på om man kan göra en Mac’n Cheese med ansjovissmak (Mac’n Cheese är en pastaröra – gratäng) och servera med köttbullar. Vi pratade om att kanske göra köttbullsmackor, men det känns inte så jätte juligt. 

En annan tanke är att laga en kalkonmiddag eller fläskestek, för julafton med en god julmiddag är ett måste (men kommer att sakna potatisen vad jag än lagar). Får väl provlaga lite recept före den 24 för nu går dagarna fort, känns som jul var långt bort och idag är det första advent.

Matlagningslusten har varit ganska låg i år, men det finns några recept som jag borde blogga och lägga ut här. En otroligt god kyckling & pasta i örtostsås, det perfekta ”subway” brödet för mackor, ett ljuvligt franskbröd, Sloppy Joe’s som är en köttfärsröra, den ultimata kalopsen och säkert andra saker jag inte kommer på så här på rak arm. 

Men utlovar inga datum för recepten, just nu tar jag en dag i taget och försöker avstå all stress så jag ger kroppen en chans att varva ner och läka ut. Stress är en allergikers värsta vän.

Det här blev nog ett rörigt svamligt inlägg, men jag lever och mår bra så när som på dumma bihålor och lite stress. En annan dag ska jag visa bilder från en av mina favoritsysselsättningar när jag behöver lite verklighetsterapi. 

Ha en fin första advent, var rädda om er, håll avstånd och stanna hemma. 

About

No Comments

Leave a Comment