Klickat hem

LCHQ - lågkolhydratkost av högsta kvalitet

Boken: LCHQ – lågkolhydratkost av högsta kvalitet

Blev väldigt sugen på boken efter att ha läst en artikel i kvällspressen om LCHQ. Kändes lite som en bekräftelse på mina funderingar kring just ”high fat” delen av LCHF, så ska bli spännande ta del av kunskapen som förmedlas i boken och se om jag blir lite klokare. Efter nyår så blir det att prova på.. Lite läskigt, tänka om ordentligt men det behövs när man kört fast.  Klistrar in citat från bokus (149:- och ingen frakt, billigaste jag hittade på nätet – boklänk ) om boken;

Den säkra lågkolhydratkosten

LCHQ står för Low Carb High Quality. En kost med lite kolhydrater och högsta möjliga kvalitet alltså. En kost som ger dig få men hälsosamma kolhydrater, rätt mängd av det fett som också bränner fett, bygger muskler, minskar inflammationer i kroppen och håller dig frisk. Men med LCHQ äter du även en hög andel protein – fisk, kyckling, vilt och annat kött – eftersom det gör dig mättare och gynnar din muskeltillväxt. Något mer du önskar?

Det här är inte en kaloribegränsad diet, det är en livsstil som håller. Den gör din kropp snyggare och friskare än någonsin, utan den tuffa vånda som många dieter kräver. Här får du också tillräckligt med energi för att orka träna. Kort sagt är LCHQ den ultimata kombinationen av kost och träning – baserat på de senaste vetenskapliga rönen – och är därmed betydligt sundare och mer mångsidig än andra dieter. Här får du även veta hur vi påverkas av de fettlösliga miljögifter vi har lagrade i våra kroppar när vi äter mer fett. Boken avslutas med ett komplett veckoprogram med cirka 30 recept för enkla frukostar, luncher och middagar.

Med LCHQ får du garanterat i dig alla näringsämnen du behöver. Att du sedan förmodligen tappar några kilon på vägen är bara en bonus.

”Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha – optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost.”

Fredrik Paulún

The Carrie Diaries

Sex And The City Carrie som tonåring, kunde inte motstå..
Är ju en Sex and The City nörd så ska bli kul läsa!

About

3 Comments

 • C december 25, 2011 at 08:35 Reply

  God Jul på dig! Verkade så spännnade med LCHQ att jag också beställt boken… Varit lite intresserad av LCHF genom åren men skulle aldrig funka på mig då jag inte gillar fet mat på det sättet. Låter vettigare med Paulúns variant!
  Så jag ska också köra den om det passar mig, MEN jag fortsätter med VV eftersom jag behöver stödet från VV-mötena 😀
  Har inte bloggat på länge nu 🙁 Men det har inte funnits tid, står dock still på vågen så det är okej……
  Kram på dig!

  • Helen Holmberg december 25, 2011 at 09:44 Reply

   Till C: God Jul till dig med!! Du vet vad man säger va, bättre +/-0 än ett plus Har inte riktigt heller haft tid blogga så mycket som jag önskat, blir inte lättare när tekniken strular överallt.

   Visst låter boken spännande? Jag har haft lite svårt för fettkonceptet både i gi och lchf för det tar emot, äta massa fett känns inte helt rätt.. Så det här kan nog bli bra! Trivs du bra med VV? Jag hopppas kunna lösa resten av mina kg själv med sambo, familj och bloggens stöd men det är rätt svårt ibland. Snart nytt år och ny chans att sparka sig själv i röven

 • Maria december 30, 2011 at 07:43 Reply

  Hej inspirerande och duktiga Helen! Jag snubblade in på din blogg via LCHQ-boken och bokus.se, och vandrade omkring lite på din sajt. Vilken otrolig resa du har gjort! Boken funderar jag på att köpa till maken som länge pratat om att köra igång med LCHF. Helst vill han köra HCHF för han älskar potatis, pasta, bröd och kan inte tänka sig att vara utan kolhydrater, men denna bok om LCHQ verkar vara en intressant ingång. Jag ser fram emot att läsa dina åsikter om boken och lycka till.

Leave a Comment