Käte & Anna tipsar om hur man blir en bättre bloggare

Anna & Käthe om bloggande och hur du får läsare till din blogg

Vi pratar om bloggandet då och nu, vad du ska tänka på när du startar blogg, hur du får fler läsare och mycket mer. Ställ gärna frågor till oss och tipsa om ämne till nästa vlogg! Prenumerera och dela gärna till dina vänner. Tack!

Jag har legat däckad hela veckan med monsterförklning så bloggen har fått lida. Som plåster på såren får ni ett riktigt bra inlägg idag, fullmatat med matnyttigt för alla som kört fast med bloggandet eller inte riktigt kommit igång än.

Anna Matkovich och Käthe som ligger bakom bloggmingel / bloggagenturen och Sweden Influencers har startat en v-logg (video-logg). I deras andra avsnitt tipsar de om bra bloggtips. Det här var vad jag tog till mig av deras tips!

  1. Välj ett ämne du är intresserad av, så skrivandet kommer naturligt för dig.
  2. Kom på ett bra namn, som är lätt att stava och komma ihåg. Och håller en längre period.
  3. Dela med dig av din blogg i sociala medier, kommentera andras bloggar & nätverka genom bloggträffar/bloggmingel.
  4. SEO-optimera din blogg, SEO är sökmotoroptimering så google hittar dig. Använd i titel, bildfil, nyckelord, alt-text på bilden. Använd sökordet i början av din inläggstext.
  5. Lär dig Google Analyctics, kan vara bra vid framtida samarbete.
  6. Skaffa egen domän, finns många olika sätt att göra detta på men på bloggagenturen finns enkel guide för billiga sättet att få egen domän på.
  7. PR & Reklam. Vad tydlig när du samarbetar med företag. Tävlingar måste innehålla en motivation/motprestation annars räknas det som rent lotteri.
  8. Länkbyte med andra bloggare. Se andra bloggare som kollegor inte konkurrenter.
  9. Använd bloggrubriker som passar med det blogginlägg.
  10. Blogga med hjärtat, var spontan. Det måste inte vara perfekta bilder och outfits etc. Och ha en röd tråd med inlägg, berätta klart /följ upp inläggsämne du påbörjat i tidigare inlägg.

Vill ni besökare deras bloggar hittar ni tjejerna här – Anna Matkovich & Käthe.

Jag skulle nog själv lägga till lite punkter till min bloggtips lista, men jag får fila lite på det och återkomma!

Bloggmingel i Malmö den 24 november

Och när vi pratar om att nätverka med andra i sociala medier så är det nytt bloggmingel den 24 november i Malmö. Ni kan läsa mer här (länk), tiden är framflyttat till 17.00. Vi kanske ses där?

Jag hoppas på att få hålla mig frisk året ut nu så jag kan gå!

About

No Comments

Leave a Comment