Årets första snö!!

Utsikt från 7e våningen i centrala Stockholm. Det har snöat hela morgonen, mysigt men kallt och halt.. Hade tänkt gå en snabbtur på stan men inte i det här vädret, jag har slått mig mer än nog redan för i år! Längtar efter att få sätta mig på ett varmt(?!) tåg och halvslumra med en kopp te. Är ganska trött, tidig morgon idag för att kolla tradera auktion så jag fick en biljett hem och det blev rätt sent igår. Är glad över mina vänner, fått en rejäl injektion bra humör som förhoppningsvis räcker länge – innan jag saknar dom igen. Tycker dom får flytta ner, skåne är ju inte så dumt.

Det blir lite svamligt idag, men det är sömnbristen och värktabletter som styr hjärnan. Förhoppningsvis lyckas jag sova lite på tåget, har fyra timmar med x2000 att se framemot. Jag är nog lite märklig, men jag ÄLSKAR att åka tåg. Ett slags lugn och frid som är svårt att hitta någon annanstans, det går inte att stressa tåget eller resan det tar den tid det tar. Bra för själen att få lite vilotid. Nu ska jag få något värmande i mig, cupcakes på american cookies med mjukglass känns inte alls lockande längre..

Är väl i Helsingborg vid halv fem tiden, ska bli skönt komma hem till min STORA soffa och säng. Borta bra men hemma bäst? Tack för dom här dagarna mina små Stockholmsvänner, om ni skulle råka läsa. Och vi som inte hann ses, det kommer nog fler tåg på tradera 🙂

För er som är nyfikna och undrar så säljer sj tågbiljetter på tradera, cirka 2 dygn före avgång finns de ute på auktion. Startbud 1 kr(!!) och inga fler avgifter tillkommer, så man kan fynda riktigt billiga biljetter. Min tågbiljett till Stockholm kostade upp 118 kr & ner 330 kr + skånetrafikbiljett för sträckan Hbg-Hässleholm. Inte så oväntat en biljett på en fredag är dyrare, men det slår fortfarande både swebus, veolia och sj’s egna priser..

Alla sj-auktioner på tradera.com
http://www.tradera.com/ticketfinder/

https://www.bokatag.se/sv/ ( Veolia + sj tåg)

http://www.swebus.se/

http://www.sj.se/

About

1 Comment

  • Cinderella oktober 22, 2010 at 12:44 Reply

    Jag tycker också om att åka tåg långt, helst ensam. Som du säger blir det (oftast, inte alltid) ett tillfälle till att bara ta det lugnt och läsa eller titta på det förbiilande landskapet.

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: