På mina egna villkor

Så då har jag flyttat min hemsida och blogg till ett eget konto hos surftown, aldrig någonsin mer ska jag ha något med människor att göra som bara ger en skit.. Har varit så förbannad sista dagarna så det förmodligen kommit rök ur öronen på mig, men nu är flytten klar och jag skiter i om jag aldrig får alla pengar som utlovats till mig för tid jag lagt ner på x sidor åt denna skojare.

Det finns ett skäl varför han fick näringsförbud och hans nya levnadspartner tvingas stå på företaget.. Citat utdrag från eposten som trillat in fredag – idag söndag.

“Detta svammel fram och tillbaka har gjort att jag mer eller mindre har blivit nervsjuk i huvudet. Jag orkar inte mer. Det är bra nu. Tack.

En fråga bara. Varför skickade du en massa felaktigheter i dag då? Har du så lite att göra att du bara vill få igång bråk?

Jag betalar ingenting förrän du gett mig lite grann. Betalar jag allt på en gång, kasnke du blir sjuk igen och jag får vänta i alla fall…..

Och vill du jävlas med mig stämmer jag dig via Malmö tingsrätt. Fakturan du skickat är ju rena båget, du är ju inte ens registrerad för moms eller näringsverksamhet. Men jag kan visa upp den för skatteverket om du vill.”

Han skickade på fredagsförmiddagen en förfrågan om inloggningsuppgifter till ftp och wordpress konto jag skickat åtskilliga gånger tidigare, vad jag inte visste var att han användt funktionen beställa nytt lösenord funktionen så lösenorden jag skickade var felaktiga. Försökte vara snäll genom att svara snabbt från telefonen, så dubbelkollade inte via hemsidorna före jag vidarebefodrade mailen. Skulle på kalas för mina brorsbarn och var upptagen.. Hann aldrig svara före jag fick ett nytt meddelande.

Hej

Jag har bestämt mig nu, efter att ha pratat med mitt försäkringsbolag och konsumentvägledare på konsumentverket.

På måndag lämnar jag in en stämning mot dig i Malmö Tingsrätt. Om hur du hindrat mig koderna till sidan.

Får jag koderna senast på söndag kl 12 går jag inte vidare. I annat fall går jag vidare.

Jag vill ENBART ha koderna till —. — sidan vill ha sina koder, men de får han ta mid dig själv. Jag lämnar ut ditt telenummer och adress till honom nu.

Du bestämmer.

Trevlig sommar !

Sen fortsatte de charmiga meddelande att trilla in när jag irriterat svarat att om han inte kunde hålla god ton kunde jag lika gärna slänga sidorna för jag var trött på hans hot. Fick följande svar:

Helen, gör vad du vill. Radera skiten om du så vill. Stämningen blir bara större…. Raderar du sidan nu, så går många timmar förlorade, och inkomst för mig. Vilket du i slutänden får betala.

Jag tvekar inte en sekund på att stämma dig inför Tingsrätt. Och där förlorar du.

Men helst vill jag inte bråka. Inte på nått sätt.

Jag vill ha allt klart med koderna, konto etc.

Det enda du har att “hota” med, är att radera allt…. Är det en bra lösning tycker du?

Jag har lagt vansinniga pengar på —. Raderar du det, då stämmer jag dig, tveklöst.
Jag skulle till och med kunna stämma Sturftown för det som varit, men enl Fource Majour går inte det då det varit en vattenolycka som ingen kan rå för.

Jag vill ha en lösning på detta. Nu.

Är fascinerad över hans stämningsansökan, vad ska han skriva? Han har inte betalt några avgifter för pengarna de gett mig tidigare år och eftersom jag är privatperson som har laglig rätt att dra in extra pengar vid sidan om sk hobby verksamhet upp till en viss nivå (vilket jag är LÅNGT ifrån) kan jag inte anklagad för svart arbete.. Och enda skälet till att kontot överhuvudtaget stod på mig från början var för att kontot var för min domän helenholmberg.se, jag lät han ha sin domän på mitt konto för att bespara han pengar eftersom han satt på kåken och inte hade någon riktig inkomst. Att vara snäll slår tillbaka på en själv ibland.

För mig är logiken uppenbar, hyr man tex ett förråd av någon för förvaring av sina saker och dessutom har fått hjälp att förvara, sortera och hantera dessa föremål och sedan inte gör rätt för sig ekonomiskt så tycker jag att jag äger rätt att slänga ut de sakerna ur mitt förråd.. Och om jag nu slänger ut sakerna så är det även jag som har förlorat mängder av tid jag lagt på detta, har man inte gjort rätt för sig så får man stå sitt kast?

Dock är jag trött på alla hans sms, telefonsamtal, epost meddelande till både mig och sambon så för att lösa problemet fick jag pengar av personen och upprättade ett eget konto för min domän. Så kunde han behålla mitt originalkonto, ibland vill man bara få lugn och ro. Speciellt som jag har större problem än detta, 5000 kr är mycket pengar för mig att avstå men magsår och konstant terror så man inte vill ta i sin telefon när den ringer eller piper längre är faktiskt inte värt det. Letade upp all information igen och skickade över ännu en gång, responsen var verkligen älskvärd! Och en person som hela tiden hävdar att han aldrig hotat mig skriver tom själv i detta meddelande att han gjort det.. Jag undrar vem som skulle vinna om det här gick till tingsrätten?! Jag har kilometervis med epost korrespondens från 3 års tid eller mer av detta slag och grövre.

Hej

Då tycks det vara klart med kontot.

Jag är glad och tacksam.

Men samtidigt förbannad att man skall måsta bli ovänner och hota för att få detta ändrat. Jag påtalade detta redan för två år sedan.

Återigen – utan dig hade jag inte haft — i dag. Jag är tacksam för all hjälp.

Under alla år jag känt dig så anser jag att du varit och är mycket duktig på design. Du har bara ett fel som jag ser det. Du kan inte kommunicera. Du vet inte ens vad det betyder. Oavsett du gillar dina kunder eller inte, så kan inte kunden läsa dina tankar, eller veta att du är sjuk, eller att du är på semester etc.

För en tid sedan fick jag frågan av — om du var intresserad hjälpa dem på heltid hemifrån. Det var du. Jag var lite osäker om jag skulle ens fråga dig du du inte kan kommunicera med folk. Det blev i alla fall inte att du fick uppdraget pga sjukdom eller vad det nu var. Hade du fått det hade du tjänat stora pengar. Jag är glad du i dag inte tog det, för jag hade fått skämmas skallen av mig när du inte kan eller vill svara på mejl.

Det finns inget som gjort mig så ledsen så som när du hotat med att radera hemsidan.

Och jag förstår du har bajsat i trosan när jag hotat med att stämma dig. Hade inte detta löst sig nu i dag hade jag verkligen gått viadre, kosta vad det kosta ville, men så som jag upplever att du nonchalerat mig under lång tid, hade jag gjort allt för att sänka dig via rättsliga vägar. Och förvånansvärt konstigt att din sambo lägger sig i och säger att jag ute på djupt vatten….. Han vet inte alls vad han pratar om. Men man behöver väl inte kunna mycket juridik för att vara butiksschef i dag.

Din löjliga faktura du skickat till mig. Den är både felaktig och inte korrekt på många vis.

Säg skäligt vad du anser att jag är skyldig dig, så betalar jag det svart. Men kom inte dragandes med 8000. För du har ju knappt gjort någonting detta år…

Det här är inte ens värt att kommentera, hur ska man orka vara trevlig mot någon som terroriserar en? Om man meddelar att man inte kan och hur länge man är upptagen med annat, förvarnar i god tid etc och inte orkar svara på 17 sms och mail per dag – ja då är man dålig på kommunikation. Och nämnas bör att personen från det stora företaget ville anställa mig som svart arbetskraft vilket jag inte är det minsta intresserad av, så jag tackade nej.

I ren ilska svarade jag bara han med en kort rad att jag inte tänkte “spendera en sekund mera på han och hans sidor”. Har fortfarande inte sett någon ekonomisk ersättning från någon av alla dessa extra kunder han försökt fixa upp mig med, bara använt gratis arbetskraft (mig) och debiterat folk för egen ficka.. Jag ångrar att jag någonsin sa ja till att hjälpa till med detta, jag vill inte veta hur många företag och privatpersoner samt konstnärer han konstant lurar med sitt skämt företag.

Ok, “inte en sekund mera”

Antingen är du lat, eller slut på annat sätt….

Ok, spelar ingen roll.

Tack för det som va

Lägger du en sekund på att skriva vad du vill ha så kanske jag betalr det. Men det är upp till dig. Kanske skäms du eller inser att du har helt fel.

Du behandlar kunder illa. Och du kommer aldrig, så länge du jobbar på detta sätt att jäna några pengar.
. Men det är ju inte mina peoblem.

 

Nog ylat om detta, livet går vidare och det med en stor lättnad, en tyngd har fallit av mina axlar och jag sträcker på mig och mår redan mycket bättre utan denna person i mitt liv. Jag vet att jag har inte gjort något fel, förutom att jag varit för snäll och god trogen..

About

4 Comments

 • Mattias juli 24, 2011 at 23:40 Reply

  Maken till idiot har jag nog aldrig träffat på. Snacka om att leva i en sagovärld. Skönt att ha blivit av med det puckot.

  • Helen Holmberg juli 24, 2011 at 23:51 Reply

   Jo, äntligen lite lugn och ro igen för oss.. Kram <3

 • Krister juli 25, 2011 at 06:45 Reply

  Han verkar inte speciellt smart 😉

  • Helen Holmberg juli 25, 2011 at 17:47 Reply

   Inte direkt nej, men det är inte mitt problem längre..

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: