Den förvirrade bagerskan

Den här dagen har verkligen gått i förvirringens tecken, vet inte hur många gånger idag jag blivit avbruten i tankarna och gjort allt annat än vad jag skulle. Idag har det mest flummats och funderat/pratat om vampyrer och roliga uppdrag. Jag misstänker att sömnbristen och värken spökat, brukar inte vara så extremt ofokuserad.

Chokladmuffins

Efter jobb idag blev jag hämtad av söta, snälla föräldrar och så hjälpte de mig handla! Skönt med lite bärhjälp, dock slutar det alltid med att jag handlar massa saker inte ens en funderat på eller behöver – så nu har uppdaterat bakingredienserna i skåpet till exempel!

Blev lite sugen på att baka nu när jag hade välfyllt förråd, dessutom behövde jag Mattias hjälp att hitta programmen som skulle installeras så kunde inte göra något arbete före han kom hem. Så då blev det att få lite utlopp för icke existerande energi i köket, googlade upp nedanstående recept. Dock läste jag slarvigt och läste MJÖLK inte mjöl, så det blev erhm inte riktigt som jag hade tänkt. Så kan det gå när jag är förvirrad..

Smet:

3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker,
2 ägg, 100 g smält smör

Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Vaniljmuffins

Muffinsen:
Sätt på ugnen på 175°C. Häll i ägg och socker i en bunke, vispa så att det blir poröst. Sedan så häller man i resten av de torra ingredienserna för muffinsen. Smält smöret och häll sedan i det med. När det blivit en jämn smet så häller man i smeten i vanliga muffinsformar, alla ska vara fyllda med smet till ungefär halva formen. Ställ sedan in de i ugnen. Grädda ca 10-15 min, färgen ska vara lite gyllenbrun.

Glasyren: Häll i de torra ingridienserna i en bunke. Smält sedan smöret och häll i bunken. Vispa så att det inte blir några klumpar kvar.

När muffinsen svalnat så häller man på glasyren över, låt stelna i ca 30 min för bra resultat.

About

No Comments

Leave a Comment