Back to school

Kurslitteraturen framplockad

Jag har äntligen tagit itu med ett av alla MÅSTEN som finns i mitt liv, kontaktat universiteten jag var inskriven på när jag bröt min fot. Det har suttit långt inne att göra det, jag avskyr verkligen att behöva ta kontakt med människor jag inte känner/känner ytligt. Skulle nog kunna klassas som en lättare socialfobi.

Nu är det gjort och en utav tre kursansvariga har redan svarat samt gett mig okej att fullfölja kursen och dess inlämningsuppgifter i vår, så att jag kan få alla delar på kursen godkänd och få mina högskolepoäng. Hoppas de andra två är lika välvilligt inställda, vore skönt att kunna stryka oavslutade kurser från måsten listan och gå vidare med studierna.

About

4 Comments

 • Geliz januari 15, 2013 at 19:42 Reply

  Men tack.
  Jag trodde jag var den enda människan i hela världen som hade oavslutade kurser att ta tag i. Vilken ångest dom har gett mig när orken inte funnits att göra klart.
  Vilken lättnad (ursäkta om det låter helt socialt okompetent) att bara läsa ditt inlägg nu.
  I am not alone.

  • Helen Holmberg januari 15, 2013 at 20:14 Reply

   Jag tror jag förstår hur du menar 😉 Tänk på att det är en två års gräns på kurser, har du inte avslutat dom inom den tiden är det försent om jag förstått rätt!

 • Geliz januari 15, 2013 at 21:15 Reply

  Jaha? Ja, nu ligger jag inte efter mer än ett par månader. Men enligt min skola får man komplettera så länge kurserna hålls, dvs i mitt fall – länge.
  Det kanske är olika från skola till skola?
  Eller var ifrån kommer informationen?

  Jag är mest aprädd att jag inte får fortsätta plugga sen om andan faller på, trots kompletterade kurser. Alltså att jag inte får ta csn-lån. Men då är det redan försent nu isåfall.

  • Helen Holmberg januari 16, 2013 at 18:07 Reply

   Två år är kanske minimumregel? Jag har fått det svaret från Umeå universitet, att det är en nationellregel.
   Du får lov att plugga hur mycket du vill men du har rätt i att du förlorar möjligheten till bidrag & lån om du inte presterar som du ska. Kolla med csn?

Leave a Comment