Vi har köpt ett 80tals kedjehus

Helen J Holmberg - bild på första huset, nybliven husägare, kedjehus från 80talet

Så var jag här igen, redo att börja blogga efter en lång frånvaro men det har hänt så mycket sista året och en av dem är att vi flyttat till vårt egna lilla hus.  Så allt startade i början av mars när jag som vanligt tittade på booli.se (som hemnet men bättre hemsida) efter marklägenhet – radhus – hus till salu i vårt närområde. Har drömt ganska länge om att flytta till något på markplan, speciellt sedan jag slog sönder båda knäskålarna sommaren 2021. 

Så plötsligt bara var det “lilla” gula kedjehuset där på bild i listan som kommande objekt, blev kär på studsen trots dess 80tals furulook och visade maken. Frågade om vi kanske skulle prova gå på vår första husvisning, man måste våga och prova en första gång.

Så måndagen den 20 mars 2023 gick vi på vår första husvisning, svärmor och make följde med som “expertpanel” (min far hade ganska nyligen kommit hem från sjukhuset då så kändes dumt dra iväg han och mamma med). Det var skönt att ha med sig någon som hade lite mer koll än vad vi hade, huset var ännu finare på visningen än på bilderna. 

Helen J Holmberg - bild på första huset, nybliven husägare, kedjehus från 80talet
Efter visningen av huset åkte vi tillsammans med svärmor & make för att äta lunch, efter att ha pratat igenom fördelar och nackdelar med huset så la vi ett första blygsamt startbud. Tyvärr gick buden upp över vår föredragna max budget så något nerslagna släppte vi tanken på att det här var “vårt hus”. Men det var visst vår hus ändå, för dagen efter så skrevs papperna på med tillträde 14 juli 2023. Det visade sig att budgivarna över oss dels inte hade lånelöfte och dels fanns det behåll om försäljning av egen bostad före köp. Så säljaren valde vårt bud trots att det var ett par hundra tusen lägre, eftersom vi hade inga förbehåll då vi hade hyresrätt.
Helen J Holmberg - bild på första huset, nybliven husägare, kedjehus från 80talet

Så fredagen det 14 juli blev vi officiellt husägare, en helt ny resa i livet är nu påbörjade och jag ser framemot det så otroligt mycket. Även om jag också tycker det är lite läskigt med allt ansvar och trädgård! För vi har trädgård, uterum, garage, två våningar, två badrum, en separat tvättstuga med mera. Det känns så overkligt än, trots att det ändå gått två månder och en vecka sedan vi fick nycklarna.

Jag tror vi hade en skyddsängel som ledde oss till vårt nya hem, som såg till att det blev vårt. Det har varit så många om som klickat och nu är vi här, husägare och boende i hus sedan slutet av juli. Vi har hunnit ha ett kalas i vårt nya fina uterum, mina föräldrar och syskon har hälsat på mer sedan vi fick nycklarna än under de 12 år vi bodde i vår tidigare lägenhet. 

Bilderna i inlägget är från dagen då vi fick nycklarna, vi fick behålla utemöblerna och köksmöblerna vilket varit helt fantastiskt att ha före vi flyttade in och även efter. Ett garage fyllt med olika verktyg och husrenoverings-fix saker. Tror det här kommer att bli riktigt bra och ja, det kommer att komma många husrelaterade inlägg och troligen trädgårdsinlägg med. Och förhoppningsvis blir det mer mat- & bakrelaterat material också nu när jag snart har ett stort fint kök att vara i.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: