Planerar för trädgården

Baljer med Rosenvial Lathyrus latifolius fröer, enperenn luktärt utan doft som jag fått av mamma
Baljer med Rosenvial Lathyrus latifolius fröer, enperenn luktärt utan doft som jag fått av mamma
Rosenvial Lathyrus latifolius, perenna luktärter utan doft i en söt liten vas på bordet under midsommar hos mamma.

I somras så firade vi midsommar hemma hos mina föräldrar, det var mysigt med en lugn midsommar med mig & make, storebror, stora syster med make och äldsta systersonen, samt mamma och pappa. Mina syskon bor så långt bort, så det är svårt med spontana små middagar men kul när vi väl lyckas få till så några av oss ses. 

Mamma hade dukat så fint på middagsbordet (utöver all den goda maten hon lagat & bakat till oss), mitt på bordet fanns en så söt blombukett som fångade mitt intresse. De små blommorna påminner väldigt mycket om orkidéer (min favoritblomma) men är perenna luktärter från mammas trädgård och det bästa är att de luktar inget (jag är väldigt doftkänslig). 

Och nu när jag äntligen har flyttat och har en egen trädgård är det dags för mig med att få så egna små Rosenvial (latinskt namn Lathyrus latifolius) plantor. För igår fick jag baljor från mammas luktärter som plockat åt mig, snällt av henne att komma ihåg. Först ska de få torka mer och sen kan man ta fröer ur de små baljorna och plantera. 

Ska bli så spännande att se om det blir något av det, om några år är det kanske jag som har en praktfull bukett av blommor från trädgården på bordet?

Läs mer 
Rosenvial – den perenna luktärten – är mycket lättodlad! (länk till artikel i Allt om Trädgård)

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: