Husbilder från visningen

Mäklarbilder på 80talshuset, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Trots att vi redan bott här i vårt lilla hus snart i två och en halv månad så känns det helt overkligt och förvirrande att det här är vårt. Här bor vi. Jag trodde det bara var jag som hade den här känslan än, som en väldigt verklighetstrogen lång dröm som man kommer vakna upp ur snart. Men nä, maken berättade i gårkväll under bilfärden hem från veckohandlingen att han känner så utan att jag hade sagt något före. 

Men nu sitter jag här uppe på andra våningen i vårt datorrum – kontor och skriver ett blogginlägg om huset, så det är nog på riktigt?! Idag tänkte jag visa bilder från objektsidan hos Fastighetsbyrån som jag lånat, vårt hus är förmedlat av deras lokala kontor. Första bilderna är framsidan  och baksidan på vårt hus – kedjehus som det heter när man delar en väg i det här fallet är det garage och hus som sitter ihop. Vår tomt är 380 kvm så relativt liten, men mer än nog till oss två trädgårdsnybörjare båda med pollenallergi. 

Fotografier på vårt uterum, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Huset räknas som 1½ plan eftersom rummen på ovanvåningen har snedtak, om man inte räknar in biytor är huset 125 kvm stort. Vi har ett uterum på baksidan i anslutning till vardagsrummet, uterummet är cirka 14 kvm och är ett av mina favoritrum i huset redan.

På bilden nedanför ser ni planlösningen för bottenvåningen, tvättstugan har en egeningång med ett utskjutande tak som skydd vid dåligt väder. I den ursprungliga planlösningen så matplatsen ett sovrum, totalt har det funnits 3 sovrum uppe och ett nere. 

Planlösning för bottenvåningen på vårt hus, vårt 80talshus.
Vårt furu 80tals kök, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Bilder på vårt kök, en dröm i furu – trä med takpanel, panel på väggarna, furuskåpluckor, furulist under furuskåpen och trägolv. Men det är stort och fint kök med mycket möjligheter, den inbitna rökdoften har vi lyckats sanera bort sedan vi fick tillgång till huset. 

Nedanför har vi det stora vardagsrummet på ca 22 kvm som är stort nog för matsalsmöbler om man skulle vilja. Det finns en balk i taket som skymtas litegrand på ena bilden. I filial till vardagsrummet finns ett nästan 13 kvm stort matsalsrum som inte syns på bild.

Vårt vardagsrum, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.
Fotografier på hallen på bottenvåningen och tvättstuga, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Både hall och tvättstuga har furupanel i taket och matchande väggfärg och bård. Det är otroligt lyxigt att ha ett helt rum avsett för tvätt, jag so tidigare haft tvätt & torktumlare allt i ett maskin i badrummet. Jag saknar inte att behöva duscha när maskinen gick och avloppet var i duschen.. 

Vår toalett med dusch på bottenvåningen och badrum på ovanvåningen med badkar, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Lyxen att ha två toaletter – finns inte ord att förklara hur underbart det är för min ibs – intoleranta – allergi – laktosmage. På bottenvåningen finns det duschkabin som är stor och rymlig, jag saknar inte att behöva kämpa med duschdraperier som trilskas. Uppe har vi ett badkar i badrummet, nån gång om hundra år så kommer vi nog göra om det här så det är uppdaterat till dags standard för våtrum, i dagsläget vågar vi inte duscha här uppe eller bada. 

När vi talar om ovanvåning så har vi planlösningen för den i bilden under. Ursprunglig planlösning har kontoret märkt som sovrum med dörröppning till hallen och inte in till ena sovrummet, det vore en dröm att återställa det.

Planlösning för övervåningen med snedtak på vårt hus, vårt 80talshus.
Fotografier på hallen på ovanvåningen och sovrum, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Övre bilden är sovrummet ut mot gatan/ framsidan och det är numera vårt sovrum eftersom det är enda sovrummet som faktiskt har en dörr. Vi har många valv i vårt hem förnärvarande. 

Sedan skymtar vi trappan som går till bottenvåningen med en liten avsats, det finns ett litet fönster men det ger mycket ljusflöde in i utrymmet. Där byrån står har tidigare varit en dörröpning, alla möbler och inredning på bilderna tillhör förra ägaren så det är inte våra saker.

Fotografier på övriga sovrum på ovanvåningen, bilder lånade från Fastighetsbyråns objektsida för huset.

Slutligen bild på de sista två sovrummen, här används de som tv-rum och hemmakontor med ett stort valv mellan. 

Vi har fått höra från så många att man inte ska ta drastiska beslut utan bo in sig, så vår fokus har varit på att sanera bort rökdoften som fanns i huset och sedan har det gått några liter färg åt att måla om lite här och där. Men det återkommer jag till i andra inlägg längre fram i tiden. Hoppas det var kul att få titta in i ”före” bilderna. 

About

No Comments

Leave a Comment