Dag 20 och vi fick upp lampor

Installerat taklampor och nya vitvaror i tvättstugan på vårt 80talshus

Min duktiga make beslutade sig för att det var dags att installera lite lampor, han känner mig så väl. Snubbla runt halvblind i mörker är inte så bra. Så vi återanvända vår gamla hall lampa som fick hamna i tvättstugan. På ovanvåningen la vi min skrivbordsbelysning en led list från IKEA tillsvidare. Lampan jag hade köpt till hallen gick inte att installera, något om fel kontakt. Till några rum har jag inte hittat lampor än, vet inte om jag är otroligt kräsen men tycker det är svårt att hitta lampor jag verkligen älskar. 

Möblerade upp vardagsrummet så det skulle bli mer hemtrevligt, på bilden syns IKEA Kallax hyllor med Star Wars LEGO och en spotlight

I vardagsrummet flyttade vi runt lite möbler, försökte få det att kännas mer som ett hem än en flyttbomb hade gått av. Så vi satte våra två gamla Expedit hyllor längs med kortsidan av rummet, de har tidigare bott i vårt datorrum / hemmakontor och varit fyllda med makens samlarsaker och lite av mina pysselsaker. 

Jag försökte ta ut  de två moppe byråerna men de satt som berget, vet inte riktigt vilken monstertejp maken hittat och satt där men dom gick inte att rubba så de får stanna kvar tills vidare. Maken dekorerade direkt med två av sina favorit LEGO Star Wars skepp och sina Star Wars light-sabers. Då vi inte bestämt hur vi ska ha lampan i vardagsrummet nöjde vi oss med våra två gamla golv spotlights lampor. 

Vi installerar taklampor i taket i hallen och gjorde en liten matlagningsstation i uterummet på vår 80talshuset

I hallen monterades våra nyinköpta lampor upp, det är fel glödlampor i men vi hade int ork- lust eller energi att köra och köpa rätt storlek. Det viktiga var att få upp lite lampor, det blir väldigt mörkt i trappområdet och hallen eftersom där finns inga riktiga fönster. Dörren till tvättstugan blockerar sidofönsterna vid ytterdörren, det är inte så kul att gå i trappan när det är mörkt.

Vi gjorde ett temporärt kök i vårt uterum, den nya airfryern och min multicooker trotjänare fick perfekt plats på den grå träbänken. Eftersom vi inte hade något kök att använda så var det skönt att kunna laga mat och äta i vårt uterum hela tiden. 

Kyckling teriyaki med kokt jasminris lagad i uterummet.

Dagen till ära så blev det middag lagat ute i uterummet – igen. Det blev jasminris kokt i multicookern och så teriyaki marinerad kyckling tillagad i airfryern med lite teriyaki sås till. Inte alls dumt, han kan min man. 

Vi installerar taklampor i taket i köket på 80talshuset
Vi installerar taklampor i taket i köket på 80talshuset

I köket blev de nya spotlighten monterade, så otroligt nöjd med valet av lampor här inne. Fyra punktbelysningar att rikta så de lyser upp olika delar av matlagningsdelen i köket. Det kommer bli en lampa över matplatsen också och det lutar åt någon form av belysning för skafferiskåpet också. 

Vårt IKEA hack till förvaring i det gamla städskåpet är nog en av mina favoritprojekt, trots att inte korgarna är fullt skåp djup så får vi plats med så mycket här. Det är ett trasigt återanvänt trådbacksstativ från vår garderobsvägg, så vi tog vad vi hade. På insidan av skåpsdörren kommer vi att montera krokar eller något liknande för att kunna hänga upp förkläde, grytlappar, kökshanddukar etc. Och på det sättet ändå utnyttja det utrymmet på ett vettigt sätt. 

About

No Comments

Leave a Comment