Dag 17 – 43 år av ingrott smuts

Dag 17 i 80talshuset provade montera de nya mässingsknopparna på kökslådorna. Original handtagen från 1980 var så skitiga och äckliga.
Dag 17 i 80talshuset och vi monterar ut ett marbodal underskåp i köket för att ge plats åt en diskmaskin.

Andra morgonen i vårt hus, sjuttonde dagen sedan vi fick husnycklarna, så overkligt men här är vi. Saker överallt och mer saker som ska flyttas till huset, moderna maskiner som ska installeras och fler väggar och lister som ska målas. Inför installation av diskmaskin (äntligen en stor diskmaskin!) behövdes ett skåp monteras bort, vi hade tur och det gick att ta ut väldigt lätt utan att lämna någon form av skador på skåp eller bänkskivan. 

Kunde inte motstå att provbyta en knopp på en av kökslådorna, sen tittade jag lite närmre på knoppen som togs av och.. FY BUBBLAN. Tror aldrig knopparna någonsin blivit tvättade eller ens avtorkade, 43 år av ingrott smuts (väldigt, väldigt länge om kanske inte 43 år). Jag gnuggade av lite med en bit hushållspapper och det var grönt. Så efter det skruvade jag av alla handtag och satte små metallbrickor på insidan av dörrar och lådor så de skulle sitta ordentligt. Vilken skillnad det blev med att bara byta handtag. 

Dag 17 i vårt 80talshus grillade korv till middag, provade våra nya solcellslampor och sågade i köksskåpet för trådbackshållarna.
Dag 17 i vårt 80talshus provade sätta upp våra nyinköpta solcellslampor från bauhaus i trädgården.

I köket så sågades det ut i skafferiet för montering av trådbacks stativen, kommer att fästa alla med skruvar som dras igenom stativen och in i stommen så det sitter stabilt. Inte så kul ha tunga backar med matvaror etc som flyger över en när man drar ut något. Svårt att ta bild men här är före detta städskåpet färdigmålat och helt vitt, blev så fräscht och fint.

Jag hade lyckats hitta två sorters potatisfri korv så det blev grillad korv med bröd till middag,  självklart åt vi ute i uterummet. Den smala korven är en kabanoss smaksatt med paprika, vitlök och cayenne  från märket Gudruns jag trodde den skulle vara väldigt stark, men den var mild och god. Den tjockare korven är en “Göteborgare” från märket Härryda Karlsson, en tillfällig produkt framtagen till Göteborgs 400-årsjubileum. De har en annan korvsort som heter Käsekrainer, riktigt god är den med ost i dock är den helt omöjlig att hitta där jag bor. 

Det är så kul att se hur glad maken är över att kunna grilla när han vill, tidigare har vi bara kunnat grilla antingen hemma hos svärfar och mina föräldrar. Det är en sådan frihet för oss att äntligen få ha en liten uteplats och trädgård. Min “gamla” weber klotgrill som stått hos mamma och pappa  eftersom vi saknade uteplats / trädgård fick äntligen flytta ner till makens lycka. Tack mamma och pappa för att ni tagit så väl hand om den, nu har den äntligen hittat hem. 

Tidigare på dagen när vi gjorde en del ärende, det är många små saker man inser man behöver när man gör saker. Vi bara råkade köpa lite solcellsdriven belysning till trädgården, när vi ändå var inne på Bauhaus. Fyra fick följa med oss hem för att lysa upp trädgården lite i sommarkvällarna. 

Dag 17 i vårt 80talshus och maken fick upp våra temporära datorhörnor i datorrummet / arbetsrummet / kontoret
Dag 17 i 80talshuset vår Ashen Teal mörkblå sovrum i flyttkaos, flyttröra

På ovanvåningen satte maken ihop ett temporärt datorhörn, rummet behöver målas en gång till och alla lister ska någon gång bli vita här inne. Men skönt med något som inte känns som en byggarbetsplats, så man kan få varva ner lite i lugn och ro. 

Sovrummet i kvällsljus, blir lika glad varje gång jag ser väggfärgen (Ashen Teal från Bauhaus egna serie). Tror jag ska måla listen runt vädringsluckan blå vid tillfälle så den helt smälter in i rummet. Så många saker man vill göra, men det är roligare nu när vi gör det för oss själva.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: