Nytt recept – Ugnsrostade rotfrukter med marinad

Ugnsrostade rotfrukter
med marinad

Jag lyckades med bedriften att låsa mig själv ute från min egna blogg, så det har varit lite för tyst här. Som muta för att göra er glada bjuder jag på ett recept jag provlagade igår till middag, dock improviserade jag med vad jag ugnsrostade.Originalet kommer från Ica, här kan ni se det receptet (länk). 

I mitt recept utgick jag ifrån vad som fanns i mitt hem, perfekt recept för att ta slut på skåprester eftersom man kan variera mängderna till mer lök, mindre potatis, utesluta potatis och bara ha sötpotatis. Det som skiljer det här receptet från när jag vanligtvis rostar i ugnen är marinaden som gjorde och blandade ner ordentligt i ugnsformen. 

Det blev en väldigt fin smak, honungen och balsamico gav en härlig sötma som jag aldrig smakat tidigare. Så det här kommer bli ett recept som kommer användas igen, extra bra är det att de var lika goda i lunchlådan dagen efter. 

Ingredienser
1 röd lök
1 stor gul lök
5 potatisar
1 sötpotatis

Marinad
2 msk balsamico
2 tsk flytande honung
2 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här
Förvärm ugnen till 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Skör lökarna i grova bitar och lägg sedan allt på en bakpappersklädd plåt / ugnsform. 

Blanda ihop marinaden och ringla den sedan över plåtens innehåll, krydda med salt och peppar och blanda ordentligt. 

Rostas i ugnen ca 30 minuter, stick en potatissticka genom en större bit för att se om de är mjuka (med lite tuggmotstånd). 

Helen J Holmberg - recept på ugnsrostade rotfrukter och lök

Oven roasted root vegetables with marinade

So this is for all my non-Swedish speaking friends, I know you often ask me about foodpictures and recipes for what I make. So I’ll try to add a translation at the bottom of all the recipes I make, seeing as google translate sometimes makes recipe turn in to non readable crap. 

Oh and for this recipe you can easily change the ratio of the ingredients, if you make bigger batch just up the amount of marinade and use what ever you want really. Maybe just potatoes, less onion, more onion who knows? It all works out good in the end, so I hope you enjoy my translation and recipe!

Ingredients
1 red onion
1 large yellow onion
5 potatoes
1 sweet potato

Marinade
2 tablespoons balsamic
2 teaspoon liquid honey
2 tablespoons rapeseed oil
Salt & freshly ground black pepper

How to
Preheat the oven to 437 degrees. Peel and cut the rootvegetables in to 2-3 cm big pieces. Cut the onions into big chunky pieces and lay it all on a baking paper-clad oven try/ oven mold.

Mix the marinade and then drizzle over the content on the oven try, season with salt and pepper and mix thoroughly.

Roast in the oven for about 30 minutes, stick a potato stick through a larger piece to see if they are soft (with a little chewing resistance).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Translate »