En liten middagssummering

Inlägget innehåller reklam och annonslänk för Matsmart.se

Har tyvärr hamnat lite på efterkälken med de dagliga uppdateringarna, dagarna har varit ganska tråkiga och inget kul har hänt direkt i mitt liv. Min fokus har varit på att få igång även min Kupongjakt blogg och få ut lite recept här, så när jag inte skriver eller editerar bilder försöker jag ”laga” äldre inlägg på bloggarna. Tyvärr går ibland gamla blogginlägg sönder, länkar och bilder som försvinner och fixar inte jag det så blir det aldrig gjort. 

Upptäckte att jag glömt att uppdatera receptlistan, så när jag ändå la till nya recept så blev det en helrenovering av receptsidan (länk). Det var en välbehövlig uppdatering, min plan är att gå igenom alla bloggade recept och ge dem finare bilder och översätta recepten till engelska (google translate gör recepten svåra att läsa). 

Men som man säger, en sak i taget och idag (och igår) har jag jobbat på att summera middagarna som gått sedan jag skrev ett långt daginlägg sist. Hoppas ni uppskattar uppdateringen!

Måndagen den 6 maj

Ännu en rensa frysen middag, jag hittade lite bortglömda  köttbullar i påsar som fick åka i stekpannan medan jag kokte kungsörnens ideal makaroner (favorit makaronerna). 

Jag kan inte låta bli att tycka det är så gott ibland med makaroner och Felix delikatessköttbullar, ibland slår jag på stort och tar lite riven ost och ketchup över men inte denna måndag.

Tisdagen den 7 maj

I grävandet i frysen efter något att laga till middag hittade jag en tredjedels påse Ica potatisklyftor, stekte en fläskytterfilé till och värmde upp en påse bearnaise sås. 

Har upptäckt en varm Rydbergs bearnaise extrakryddad som är väldigt god, lite mer kryddor i än deras vanliga. Idealet vore handvispad riktig bearnaise men vem orkar med det en tisdagskväll? 

Potatisklyftorna var ganska tråkiga och intetsägande, kanske borde kryddat med pommeskrydda eller något?

Onsdagen den 8 maj

Hittade en halv påse med daloon vårrullar i frysen, är lite trött på frys-vårrullar så är väl därför de legat där så länge nu..

Men ibland behöver man bara äta något och vårrullar går onekligen fort att steka upp när man har bråttom.

Och någon dag inom en inte allt för avlägsen framtid skulle jag vilja prova göra egna vårrullar. 

Torsdagen den 9 maj

Efter ett besök på ICA kom vi hem med ingredienser för bland annat en av våra gemensamma favoriträtter – Flygande Jacob (en kycklinggratäng med banan, chili, grillad kyckling och grädde). 

Ibland vill man bara ha en riktigt lyxig favoriträtt till middag och när dessutom ens make lagar det helt själv då blir man ännu lyckligare.

Men jag måste erkänna, jag vägrar att äta upp och röra bananerna i gratängen.. Om jag så är 100 år kommer jag vägra röra dom, och om ni är sugna på att laga Flygande Jacob hittar ni receptet här (länk).

Lördagen den 11 maj

Jag / vi älskar färskpotatis när den är ny, så det blev självklart mer dillkokt färskpotatis till middag i veckan. Maken åt med sill och jag gjorde en bit flintastek till mig (och även smakprov åt honom). 

Men jag blev så otroligt besviken på flintasteken vi köpte tidigare i veckan, köpte en från märket allmans i smaken original. Det var så mycket att skära av på köttet, trots termometer så var köttet tråkigt och framförallt var kryddningen gräslig. Min sista flintastek om jag har något att säga till om..

Söndagen den 12 maj

Om någon sagt för fem år sedan att jag skulle tycka om pasta med bacon & ostsås hade jag nog trott de var tokiga men den här lättlagade rätten har snabbt blivit en favorit. 

Jag tycker det blir godast med färsk pasta (Paolo’s tonnarelli är favoriten just nu), 

Jag gör min laktosfria ostsås på tre sorters ost, favoriten är Allerum triple cheese eller skånemejeriers ”kopia” och laktosfri grädde. 

Gjorde större bacon bitar den här gången och jag måste säga att det blev mycket trevligare att äta baconbitarna med pastan än nerblandad i såsen. Den häll sig krispigare så här och krispig bacon är alltid bästa sorten! Receptet hittar ni här (länk).

Måndagen den 13 maj

Var så otroligt sugen på pasta igen till middag så jag lagade en barndoms favorit, mammas ”bruna” köttfärssås. 

Jag kallar den brun eftersom den inte innehåller tomat, morot eller något annat rött och jag växte upp med den eftersom jag är allergisk mot rött. Ibland när jag känner mig modig häller jag på lite ketchup, det här är ett riktigt snällt recept för magen/ allergiker. Vill ni prova recept är det länkar här.(länk). 

Tisdagen den 14 maj
Lunchlådor

Både 14 och 15 maj middag kommer i separata inlägg eftersom de är i samarbete med Smakbox och Eriks såser. 

Jag var väldigt energisk förra tisdagen (14e) efter vårt Ica besök och lagade 6 matlådor åt maken och middag. Vi försöker vara lite mer ekonomiska, matkontot skenar lätt iväg om man inte tänker sig för och just det här med att rensa ur skåp och frys är aldrig en dålig idé. 

UInder ICA besöket hittade Paolos färska pasta och dillstuvad potatis med ät snart pris, pastan kostade 16 kr och potatisen 16 kr.

Till den dillstuvade potatisen stekte jag upp korv jag köpt 3-pack ICA ost & bacon för 10 kr några veckor tidigare, 2 lunchlådor för 26 kr. Och om någon undrar så är ICA korven ätbar men inte mycket mer än så.

Medan jag stekte korv passade jag på att steka köttbullarna i samma stekjärn och kokade pastan också. När köttbullarna var klara tillsatte jag en burk Barilla bolognese (tomatsås) jag köpt för 10 kr på Matsmart (länk) och pastan. Sedan lät jag det puttra ihop och smakade av med oregano, salt & svartpeppar och det blev 4 STORA matlådor för 46 kr (högt räknat). 

Torsdagen den 16 maj

Hittade en sorgen halv påse Felix Krögarpytt i frysen som fick bli en tidig middag. Försöker vara ordentlig och rensa ut både kyl, frys och skafferier så inget blir gammalt det är väl inte det roligaste projektet men ibland så behöver man bara få mat i magen och ignorera att det inte är så gott. al.

Lördagen den 18 maj

Lat lördagsmiddag efter en runda på Ica MAxi, svensk dillkokt färskpotatis med kassler. Enkelt men så gott, eller ja kasslern (allmans) var inte den godaste jag ätit men potatisen gör att man glömmer resten..

Färskpotatis med lite grädde och jag är lycklig. Det är sommarmat för mig. 

Söndagen den 19 maj

Det är inget fel på fantasin när det gäller att komma på sätt att tömma frysen på och få i sig lite middag från min sida.

Så i söndags tog jag fram ICA texmex hamburgare som inte var en direkt favorit och så stekte maken dom, rättare sagt han lät det tina upp i stekjärnet så det blev tacofärs man får inte vara dum! Till blev det Santa Marias minsta vete tortillabröd, några skedar laktosfri gräddfil, rivna ostrester och en näve Santa Maria ostnachos. 

Inte det godaste jag ätit precis, men tömde lite olika förpackningar ur frys, kyl & skafferi och jag fick i mig middag.

2 thoughts on “En liten middagssummering

  1. Tack för inspo! Måste bli bättre på att frysrensa jag också. Frysta potatisklyftor är oftast väldigt trista. Jag köper vanlig potatis, klyftar dem (ibland med skal, ibland utan) och slänger i en ugnsform tillsammans med olivolja. Kryddar med paprikakrydda, timjan och salt. Såå mycket godare och tar inte så lång tid att göra heller.

    • Tack för titten Sandra <3 Kul att du får lite inspiration, det är väldigt lätt att bli "lat" eller blind och glömma bort vad man redan har hemma. Jag avskyr färdiga potatisklyftor etc men ville inte slänga fullt ätbar mat, ibland får man helt enkelt lida för sina egna impulsbeslut 😉
      Jag föredrar också när man gör det själv, det blir så mycket godare och så kan man variera smakerna i det oändliga.

Comments are closed.

Translate »