Jag tog en stor ugnsform och oljade in, sedan lade jag degen jag delat i två lika stora delar under plast och låt den jäsa i ca två timmar.
Blanda ihop glazen i en liten kastrull, rör under uppkok. Och låt sedan blandningen kallna i rumstemperatur.
Förvärm ugnen till 250 grader, om du jäst degarna i en stor ugnsform som jag ta en ren plåt och mjöla bottnen på den. Tryck sedan ut degen i en oval form med hjälp av händerna, använd fingrarna för att göra långa ränder i brödet. Gör ränderna på längden och inte tvären som jag gjorde, såg när jag googlade att jag gjort mina fel..
Pensla sedan på glazen och upprepa strecken igen, jag använde min pensel och drog ränderna med men om man inte har något emot att bli kladdig så använd handen. Strö på fröna och grädda längst ner i ugnen ca 15 minuter på max värme.
Ta ut bröden när de fått en fin färg, som alltid – bröd är godast nybakt när det svalnat lite.