En väldigt lat torsdag och bakat muffins med citronolja

Helen J Holmberg bakar muffins med citronolja

Helen J Holmberg bakar muffins med citronolja

Helen J Holmberg bakar muffins med citronolja

Helen J Holmberg bakar muffins med citronolja

Helen J Holmberg bakar muffins med citronolja

Min torsdag blev en vilodag, gjorde verkligen inget värt att blogga om så tänkte jag kunde blogga om en produkt jag fick i februari smakbox att prova. Jag är smakinspiratör hos smakbox och får ofta prova nya spännande produkter kostnadsfritt, så ödmjuk och tacksam över att vara utvald.

Så som jag skrev tidigare i år fick jag en rapsolja smaksatt med citron från producenten Gunnarshögs gård, den var med i en smakbox är ni nyfikna finns ett inlägg om boxen  här (länk). Jag försökte komma på något man kunde provlaga eller baka något med den av vad jag hade och det visade sig vara ingredienser för muffins!

Använde mig av ett gammalt favoritrecept (receptlänk) på muffins baserade på olja istället för smör, bytte ut den neutrala oljan mot min smaksatta citronolja. Texturen blev härligt fluffig som alltid och de fick en helt otroligt intensiv citronsmak, riktigt goda!

Självklart kunde jag inte nöja mig med att bara låta de vara som de var, jag gjorde små hål i dem och fyllde dem med laktosfri marsánkräm. Krämig vaniljsmak och den härliga citronsmaken gick riktigt bra ihop, men tror att hemkokt vaniljkräm hade varit strået vassare.

Har ni några rekommendationer på vad man mer kan göra med citronolja så lämna gärna en kommentar.

Translate »