Pastasallad med kyckling och bea-dressing

Recept på fräsch laktosfri pasta sallad med kyckling och bacon samt bearnaise dressing

Min första pastasallad med kyckling & bacon, jag har länge funderat på att prova laga/göra en pastasallad men alltid låtit bli. Varför? För majoriteten av alla recept jag sett innehåller olivolja, oliver, feta ost, soltorkade tomater osv. Men så hittade jag det här receptet (länk) som fick mig att våga prova.

Och vet ni vad, jag älskade det självklart har jag några ändringar jag vill göra till nästa gång men ni får recept på versionen jag lagade första gången. Ser framemot att slänga ihop en pastasallad och ha i kylen redo för en picknick i vår och sommar med maken. Vi behöver hitta på mer saker utanför hemmet, om nu vädret och hälsan tillåter. De brukar ha en tendens till att sätta käppar i hjulet..

Pastasallad med smak av bearnaise

Ca 4 stora portioner

Bea-dressing

1 msk creme fraiche
1 msk dijonsenap
2 tsk vit balsamvinäger
1 tsk vitlök
torkad dragon
persilja
1 dl rapsolja
salt
lite socker

Själva salladen

200 g stekt kycklingfilé (krydda efter smak)
1/3 påse blandad salladsblad
10 cm gurka
4 dl kokt durumpasta
150 gram bacon

Hur gör man då? 

Stek kycklingen och koka pastan i förväg, det här är en kall sallad. När kycklingen svalnat skär upp den i lagom stora bitar till salladen, det här är en smaksak men våra blev tunna och det passade oss bra.

Medan det svalnar är ett bra tillfälle att göra dressingen; blanda creme fraiche, senap och vitlök. Vispa dressingen samtidigt som du försiktigt häller i oljan i en fin stråle, vispa så du får en krämig konsistens. Smaka av med dragon, persilja, salt och socker tills du är nöjd.

Knaper stek baconet, skär det i små bitar antingen före du steker eller efter (jag klippte mina rakt ner i stekpannan). Tvätta grönsakerna, skär ner och blanda i en skål. Blanda ner pastan, kycklingen och dressingen. Rör ordentligt och häll baconen överst eller ha vid sidan om. För ingen gillar seg bacon..

About

No Comments

Leave a Comment