Saxdate på to-do listan

frisyrinspiration för långt hår med lugg

frisyrinspiration för långt hår med lugg

Sprang på min nästkusin Sofie (som är frisör) förra veckan då jag hade en riktigt dålig hud och hårdag. Åt middag med tomatpuré i dagen före, tydligen en riktigt nitlott inte ens Eucerin Antiredness rådde bot på det röda. Skämdes så in i bomben, tänkte jag skulle bara på Ica och handla lite snabbt.. Så dag 2 hår och hastigt påklädd i sköna kläder. Och inte har jag varit på återbesök sedan jag klippte av nästan allt hår för 18 månader sedan!

Så jag har insett att det är nog dags att ta itu med kaoset till hår, det behöver toppas, luggen behöver bli klippt så den är lite tjockare och framförallt rak. Mina klippa luggen-hemma-själv sista 17 månaderna har väl inte blivit helt perfekta (även om det blivit bättre än när jag försökte som barn). Bara drar mig lite för alla dofter & ämnen som ett besök på en frisörsalong innebär (allergierna brukar få spader).

Så jag funderar lite på hårlängden, det kommer inte att bli superkort igen på ett bra tag. Och om jag kanske ska färga/tona håret i någon brun nyans, inte färgat håret sedan september. Så ca 7-8 cm utväxt, men det är nog tidigt för att kallas ombré. 😉

Jag har låtit hårbotten och håret få vila ett halvår efter blonderingar och färgningar, så vet inte om jag ska ha ett ännu längre uppehåll. Och så funderar på att byta ut mitt schampo och balsam mot något doftfritt och parabenfritt, mitt nuvarande Tresemme Renewal hair & scalp verkar vara på väg att utgå så måste hitta något nytt som är lika bra (och parabenfritt).

Jag provade ett ekologiskt schampo från Yves Rocher men det och min kinkiga hårbotten fungerade inte alls ihop (stor flaska kvar om någon annan vill prova). Blev stram och väldigt kliig hårbotten, det känns inte så fräscht att klia sig i håret hela tiden. Så det fick åka ur mina hårrutiner efter två veckor, tyvärr.

Har kikat lite på ACO Special Care Schampo & Balsam för torr Hårbotten, finns även en gel för intensivkur av irriterad/torr hårbotten. Vore kanske skön serie för håret att prova?

Fortsättning på hårkaoset kommer inom kort, förhoppningsvis med nyklippt hår och minus kaos.

Translate »