Roadtrip med Snappcar

2014-11-18_gekas

Jag älskar utflykter och resor, så länge det inte är bussresor.. Det kan vara allt ifrån korta dagsutflykter till Malmö, Halmstad, Ängelholm, Helsingborg för nöje och god mat  eller shopping i Ullared.

Då och då är det kul med längre resor eller bara ha lite mer plats för att ta med familj eller vänner. I dagsläget går det inte så bra eftersom vi har en minibil. Jättebra för ekonomin eftersom den  mestadels körs till och från makens arbetsplats. Inte lika bra när man vill hitta på något, då skulle jag önska vi hade minibuss eller husbil.

2016-01-12 15.27.19

Sista två åren har vi inte gjort några större utflykter, men i år är jag super sugen på en roadtrip genom Europa eller Sverige med maken. Kanske hälsa på alla syskon & syskonbarn, turista där de bor, sova några nätter i husbil före vi kör vidare. Det finns så mycket av Sverige jag inte sett än, för att inte tala om Europa men jag tror en Sverige roadtrip kommer först faktiskt. Så man kan prova på konceptet.

Jag har kikat tidigare på vad det kostar att hyra tex husbil både hos biluthyrningsfirmor och på blocket’s hemsida där man kan hyra husbilar av privatpersoner. Men det första alternativet är för dyrt och det andra för otryggt, tänk om något händer med bilen eller man blir lurad.

Med tjänsten Snappcar kan man hyra andra privatpersoners bilar, men med ett skyddsnät vilket känns mycket tryggare tycker jag. Det ingår en heltäckande helförsäkring, noggrann kontroll av användare, vägassistans och jour 24/7. Så skulle något hända (man vet aldrig) så får man support och vid behov ersättningsbil så att man kan fortsätta sin resa. Men framförallt så blir det billigare än traditionella biluthyrningsfirmorna..

hyr bil hos snappcar och kör sverige runt

Så i sommar hoppas jag på fint väder, god hälsa och att en fin Fiat Ducato husbil jag spanat in i Malmö finns att hyra under vår semester, spendera en vecka av semester på vägarna. Utforska Österlen sidan av skåne, sedan vidare till Göteborgstrakten och sedan mot Stockholm. Kanske en tur via Öland på vägen hem eftersom jag aldrig varit där. Vad skulle ni göra för skoj om ni hyrde en husbil (eller bil om ni inte har det)?

Inlägget är skrivet i samarbete med Bloggagenturen.se och Snappcar.

Translate »