Lördagsmiddag

image

image

image

Igår infann sig den där engerin jag längtat efter, bakade bullar, gjorde bakelser, och hand vispade för första gången i mitt liv en bearnaise sås.

Behöver väl knappt säga att den var laktosfri. Inte för att skryta men oj vad god den blev, har fegat och inte vågat prova tidigare för alla säger det är så svårt och jobbigt. Det är en del moment men verkligen värt det, bra träning när man vispar och lite mjölksyra fick jag.

Var även första gången jag gjorde mos, okej duchessemos men snarlikt tillvägagångssätt (också laktosfri). Jag är inte ett fan av potatismos i vanliga form men duchessepotatis får en god yta när den gratineras.

Skoj att få inviga potatispressen med, tror den legat i ett köksskåp fyra år utan att få komma ut i min matlagning. Tror det kommer bli ändring på det nu! Behöver träna på mina sprits teknik så det blir snyggare potatis på plankorna.

Gjorde missen att lyda ett recept där det stod man skulle gratinera plankorna med köttet på, dålig idé när vi hade en fin fläskfilé som lite väl torr. Nästa gång åker köttet på efter när såsen osv läggs på.

Så till middag en Helen vänlig plankstek, ser ut som jag dränkt plankan (önskar att den varit) men duttade ut sås klickar för att dölja plankan. Det ser inte så inbjudande ut utan grönt men tål inte tomater etc, får ta bilder på matens mat istället nästa gång. 😉

Translate »