Årets första julgodis, laktosfria mozartkulor

image
image
Enda julgodis som måste göras är Mozartkulor, gjorde några med laktosfri choklad och resten med vanlig mjölkchoklad.

Provade temperera chokladen, gick bra med laktosfria chokladen men mindre bra med vanliga.. Blev för kall och tjock, men smakar gott enligt maken. Och det är väl det viktigaste. 😉

Man temperar choklad för att den ska få fin glans även när den torkat/stelnat. Man värmer, kyler och värmer chokladen igen. Omständigt men när man väl behärskar det blir det väldigt fina choklad praliner som glänser lyxigt.

Imorgon ska det bakas ut och kokas klenätter. Nu väntar kudden efter ännu en natt med för lite sömn. Inte lite trötter..

About

3 Comments

  • Anna december 21, 2014 at 13:23 Reply

    Åh, så det var det du bakade till! Mozartkulor vill jag smaka, kan du kanske skicka några till Örebro ? 😉
    Hihi, vart kan man köpa dom , i butiker eller ICA eller nåt sånt ? Ser riktigt goda ut!!

    • Helen Holmberg december 21, 2014 at 13:30 Reply

      Oj aldrig smakat på mozartkulor? De finns att köpa i färdiga pappaskar massproducerade mozartkulor, tycker personligen dom man köper är skit äckliga torra och träiga, pimpar mina med mandellikör för extra mandelsmak.

      Om inte alla varit bortlovade redan kunde nog några överlevt post gång till Örebro 😉 Gjorde bara liten omgång eftersom jag ville undvika få lager här hemma.. Livsfarliga dyrgripar!

  • Anna december 22, 2014 at 18:24 Reply

    Näää, aldrig! Därför ville jag gärna smaka på dessa små rackarna 😉 Precis, jag personligen tycker faktiskt dito som du, att fabricerade godis kakor smakar skit. Oftast snustorra, smaklösa och smakar fabrik!!
    Vissa kan vara undantages, därför tänkte jag om det fanns Mozartkulor som smakar gott, men nä.

    Hihi, kan förstå dig, det är livsfarligt med god hembakat. Man äter upp snabbare än tåget ! 😉

Leave a Comment