Ostpaj med skinka
Pajdeg
150 gram vetemjöl
100 g laktosfritt smör
3 msk kallt vatten
Sätt på ugnen på 200 grader, blanda ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i pajformen alt kavla ut degen. Klipp skinkan med sax i smala strimlor, strö ut i pajformen så det blir jämnt fördelat. Grädda sedan ca i ugnen 10 minuter, ta sedan ut pajformen.
Pajfyllning
150 g rökt påläggs skinka
3 ägg
3 dl laktosfri mellanmjölk
250 g lagrad riven ost (Allerums)
1/4 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk salt
Under tiden pajbotten och skinkan är i ugnen rör ihop ostfyllningen; vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med lite peppar och varsamt med salt. Häll smeten försiktigt över skinkan i det förgräddade pajskalet.
Grädda nu pajen i ytterligare ca 35 minuter eller tills äggsmeten stelnat och pajen fått fin färg.
No Comments