Flygande Jakob ála Helen

Flygande Jacob med jasminris, obligatoriska baconet och salta jordnötter.

Flygande Jakob ála Helen Holmberg

4 portioner

  • 5 dl vispad vispgrädde
  • 2 dl Heinz chilisås
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 1 styck grillad kyckling
  • 2 st bananser
  • 150 gram bacon

Förvärm ugnen på 225 grader. Plocka allt kött från kycklingen, ta bort skinn och ben. Skär kycklingköttet i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Skala och dela bananerna på hälften, lägg bananerna ovanpå kycklingköttet.

Vispa grädden lika fluffig som om du skulle haft den till en tårta. Vänd ner chilisåsen i grädden och fördela blandningen i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Under tiden klipper du ner baconet i en stekpanna och steker det i små knapriga bitar. Lägg baconet på papper eller i en sil så du blir av med allt överflödsfett.

Servera Flygande jacob med bacon, jordnötterna och ris till samt en god passande sallad av favoritsorten. Och nej, man måste inta äta bananen det gör inte jag men smakerna blir inte rätt utan dom i. Hoppas det ska smaka gott!

About

1 Comment

  • anna-maria oktober 7, 2012 at 13:27 Reply

    Å detta är ju bara så värt alla propoints ibland, mums!

Leave a Comment