Hasselnötsbrownie

Recept hämtat från boken “Baka i långpanna“, lättbakat och SÅ sjukt gott men väldigt mäktigt.

Dubbla receptet för att fylla en långpanna, jag bakade i en vanlig 2 liters sockerkaksform. Går utmärkt med mer, mindre hasselnötter eller andra sorters nötter än i receptet nedan, men då stämmer inte propoints värdet! Vill man lyxa till det kan man smälta 50 gram ljus/mörk choklad över och dekorera med lite extra nötter, kändes onödigt lyxigt när man ska räkna varje poäng.

Omdöme: 4 av 5 (godaste brownie jag ätit i mitt liv)

Hasselnötsbrownie, brownie, kladdkaka

Brownie med nötter

30 gram rostade, hackade hasselnötter (finns på påse eller rosta, hacka själv)
100 gram smör
100 gram Mörk Choklad (minst 70%)
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Blanda ner nötterna.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ställ in i ugnen ca 18-20 minuter. Gör stickprov och se hur kladdig kakan är, min stod inne ca 25 minuter (kunde nog tagit ut den någon minut före).

Låt kakan stelna och skär den i lagom stora bitar. Servera kakan som den är eller med vispad grädde och bär.

About

2 Comments

  • Hovika februari 6, 2012 at 17:10 Reply

    Mums! Tack för receptet.

  • ZtorZillen februari 6, 2012 at 19:17 Reply

    Oj, va gott det ser ut! Kanske man borde testa att göra en lchf variant på detta! Har du bakat något med mandelmjöl? (alltså bara med mandelmjöl, utan att ha något annat “mjöl”-liknande i)?

Leave a Comment