Lite ”skumgummi” känsla över brödet och uppskattade inte att bita i sesamfrönen, men om man inte provbakar recept kan man inte hitta guldkornen! Det fungerade bra med smör och pålägg på, men kan nog utvecklas till det bättre med den del justeringar (skippa fröna och smaksätta brödet kanske?). Var helt okej även dagen efter bakning att äta som frukost macka. Nu blir det inga fler brödexperiment förrän bröd & pizza mixerna kommer, Maria (min lchf bundsförvant) du ska kanske komma på provsmakning?

LCHF Mandelbröd, glutenfritt bröd

Ingredienser
1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg
2 msk smält smör (alt ekologiskt kokosfett)
1 dl creme fraiche

Gör så här
Börja med att slå på ugnen på 225 grader (sänk till 200 när du sätter in brödet). Häll alla torra ingredienser i en bunke och blanda, rör sedan ner äggen och creme fraichen. Sist blandar du i smöret/fettet. Degen kan du sedan antingen göra bullar, tunnt bröd i långpannan eller i bakform (tänk på att det jäser inte mycket så de blir inte mycket större än hur det är före gräddning). Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Receptkälla Anna Halléns bok LCHF för kvinnor, ursprungligen från Birgitta Höglund.

Translate »