Laktosfria kanelbullar med kvarg

Deg:
25 gram jäst
2,5 dl laktosfri mjölk
0.25 dl flytande margarin (25 gram)
0,5 dl laktosfri matkvarg
1 dl socker
7 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma

Fyllning 1:
75 gram smör / margarin
2 msk kanel
0,75 dl strösocker

Fyllning 2:
100 gram mandelmassa
2 msk malen kanel
1 tsk flytande margarin (5 gram)

Dekoration:
1 st ägg till pensling
1 dl pärlsocker

Tillagning
Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.

Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel.

Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.

Ugnen ska stå på 225 grader (varmlufts) 250 grader för vanlig.

Receptet hämtat från Tasteline.com/Recept/tastelines_latta_kanelbullar

Näringsinnehåll per bulle (vid fyllning 2 och minimjölk, margarin, lättprodukter)
Energi: 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 2,6 g
Kolhydrat: 19 g
About

2 Comments

  • Krister augusti 24, 2010 at 18:42 Reply

    De var mums!

    • Helen augusti 24, 2010 at 20:02 Reply

      hihi Jaaa supermums! Fast nästa gång kommer jag använda vanlig jäst istället för torrjäst, blir nog ännu bättre då 🙂

Leave a Comment