Laktosfria kanelbullar med kvarg
Deg:
25 gram jäst
2,5 dl laktosfri mjölk
0.25 dl flytande margarin (25 gram)
0,5 dl laktosfri matkvarg
1 dl socker
7 dl vetemjöl
1 tsk malen kardemumma
Fyllning 1:
75 gram smör / margarin
2 msk kanel
0,75 dl strösocker
Fyllning 2:
100 gram mandelmassa
2 msk malen kanel
1 tsk flytande margarin (5 gram)
Dekoration:
1 st ägg till pensling
1 dl pärlsocker
Tillagning
Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel.
Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.
Receptet hämtat från Tasteline.com/Recept/tastelines_latta_kanelbullar
Energi: 110 kcal
Fett: 2,2 g
Protein: 2,6 g
Kolhydrat: 19 g
De var mums!
hihi Jaaa supermums! Fast nästa gång kommer jag använda vanlig jäst istället för torrjäst, blir nog ännu bättre då 🙂