Köttbullar
Vilken skön slö dag!! Sovit ut ordentligt, mår som en prinsessa idag 🙂 Kanske är för jag trippar runt i höga klackar och känner mig glamorös? Lagade till och med mat i högklackat, hehe..
Fick bli rester av Janssons till middag idag (oh nej, så synd om oss.. ) och så gjorde vi tillsammans köttbullar, herrn i huset stod för det kladdiga jobbet att rulla dom så stekte jag. Tok goda, bifogar foto och recept så klart. Köttbullsreceptet i sin helhet här. Janssons frestelse vann starkt på att ätas dagen efter, smakade mycket mer idag.
Egna köttbullar Köttbullar & JanssonKöttbullar
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 dl ströbröd
1 ½ dl laktosfri mjölk
1 ½ tsk salt
1 ½ krm malen svartpeppar
1 ägg
Lökpulver eller 1 gul lök
Så här gjorde vi:
Vi hällde allt i mixern och blandade allt. Var hungriga så vi och orka inte vänta på att degen skulle ”svälla” utan panna på spisen och laktosfritt margarin sen rullade Mattias köttbullar och ner i pannan efter hand som dom blev klara. Fick gå till dom var goda att äta ,-) Matlagningen ska göras enkelt!!
- Hacka upp en gul lök i små bitar, fräs upp i pannan med lite margarin/smör.
- Blanda ströbröd och mjölk i bunke, låt dra i 10 minuter.
- Rör löken, färsen och kryddorna och blanda runt ordentligt.
- Forma köttbullar och stek i lökpannan i lite mer margarin/smör.
- Lägg under folie på fat, tallrik vad du nu har till hands.
- Ta två matskedar ideal mjöl och vispa ut i skyn/stekresterna i pannan.
- Ner med en buljongtärning, låt smälta ner i mjölblandningen.