Recept på riktigt gott smaksatt tunnbröd

recept på tunnbröd med smak av anis och fänkål

Vet inte riktigt varför jag inte bara kunde använde ett tidigare bloggat tumnbrödsrecept för att baka men..

Recept är till för att utvecklas, eller hur? Och eftersom jag inte uppskattar fil, så blir det mycket större chans att det finns yoghurt hemma hos oss. Dessutom blev det här en ljuvlig uppdatering på mina hembakta tunnbröd med smak av brödkryddor (fänkål & anis). Receptet är väldigt lätt och även utan en riktigt kruskavel blir bröden goda!

Tunnbröd smaksatt med brödkryddor

Ca 10 tunnbröd

  • 7 dl vetemjöl + lite mjöl till utkavlingen
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 30 gram smör, rumstemperatur/ smält
  • 1 msk ljus sirap
  • 4 dl turkisk yoghurt
  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och brödkryddorna.
  2. Rör ner smör, sirap och youghurt. Arbeta tills du har en deg.
  3. Dela upp din deg i 10 bitar, kalva ur dem till runda platta kakor. Kavlade mina ganska slarvigt så de matchade mitt pannkaksjärn (lättare vända på det än stekpanna). Men ca 15 cm och helst med kruskavel om ni har.
  4. När ni kavlar var inte rädda för att använda mjöl, bara glöm inte borsta av det före ni gräddar bröden sen.
  5. Gräddade mina ungefär 2 minuter på varje sida på medelvärme, du vill få fin färg på dem.
  6. Lät de svalna invirade i bakhandduk, när de var kalla nog la jag dem i en påse för att hålla sig goda några dagar till.
 
Följ gärna och dela bloggen: