Hembakt brytbröd med smak av fänkål och anis

Hembakt brytbröd med smak av fänkål och anis av Helen J Holmberg

Hembakt brytbröd med smak av fänkål och anis av Helen J Holmberg

Hembakt brytbröd med smak av fänkål och anis av Helen J Holmberg

Min fina make överraskade mig med en ny Kenwood köksmaskin i jul/bröllopspresent och efter en envis förkylning där maskinen mest stod stilla fick den äntligen komma fram igen!

Jag älskar bröd med lite smak, det verkar svårt hitta smaksatta bröd ute i butik numera. Kanske om man handlar på bageri, men det finns inga nära mig på gångavstånd så jag får bli min egen bagerska när jag vill ha goda bröd.

Så jag bakade två stora och goda kryddade brytbröd i springformar, frös in ena helt och så njöt vi av nybakat bröd i några dagar. Det här brödet håller sig ”nybakat” mer än första dagen, vet inte varför det är så men gott är det och jag älskar det. Är man inte förtjust i lakritstonen brödet får av fänkål och anis, kan man självklart baka det kryddlöst.

Och skulle man inte ha tillgång till springformar, så kan man faktiskt bara lägga ut bullar på en plåt så pass tätt att de jäser ihop när de gräddas. Blir fint det med och vill ni provbaka mitt och makens favoritbröd så hittar ni receptet här (receptlänk).

 
Följ gärna och dela bloggen: