Amerikanska chokladmuffins med olja

Amerikanska chokladmuffins. Helen J Holmbergs mat och bakblogg

Amerikanska chokladmuffins. Helen J Holmbergs mat och bakblogg

Amerikanska chokladmuffins med frosting. Helen J Holmbergs mat och bakblogg

För en del år sedan fick jag ett recept på muffins som var oljebaserat istället för med smör, jag har funderat på hur skulle kunna förvandla detta till ett med chokladsmak istället för vanilj. Jag gjorde en liten googling för att hitta hur man konveterar om mängden smör till olja, och snubblade över ett färdigt recept.

Så varför kämpa med att göra om när man kan prova ett färdigt, som dessutom var kanonbra. Recetkälla Tårtspecialisten (länk). På makens begäran gjorde jag en mindre sats kärleksmumsfrosting (receptlänk) som fick åka på muffinsen.

Amerikanska chokladmuffins
ca 12-15 muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja

Gör så här..
Förvärm ugnen till 175 grader.

Blanda olja, mjölk och ägg i en bunke, vispa ca en minut med ballongvisp.

Blanda torra ingredienser i en separat skål, sikta gärna ner för att få luftigare och mindre klumpar. Rör med en gaffel, så allt blandas ordentligt.

Vänd ner de torra ingredienserna i de blöta, rör om tills allt har blandats ordentligt.

Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

1
Följ gärna och dela bloggen: