Ett för-födelsedagsfirande i min gamla hemstad

Ett för-födelsedagsfirande i min gamla hemstad

Hade en riktigt trevlig för-födelsedagsfirande i ett varmt och soligt Malmö i tisdags med gamla vänner. Det är väldigt längesedan jag strosade runt timtals i kvarteren vid centralstationen, lilla torg, kanalen och stortorget. Alla gamla vackra byggnader finns kvar, många renoverade så de lyser upp ännu klarare än på tiden då jag kallade Malmö min hemstad.

Men det är 16 år sedan, det har poppat upp så många nya byggnader att det kändes lite som en nystad faktiskt. Centralstationen har åter fått vakna upp ur sin törnrosa sömn, det var ganska sunkigt och skabbigt på den tiden..

Jag tror ni kan ana hur mycket jag älskar byggnader och arkitektur, men förutom att bygga upp en rejäl träningsvärk från promenerade i mina joyaskor på kullersten slank det ner en kanelbullsfika. Och efter en del tjat middag på gamla favoritstället T.G.I.Fridays på Lilla torg. 

Kyckling till förrätt, pankopanerad med sesam och världens godaste glaze (men oj så stark). Sen fortsatte jag med möra innerkycklingfiler panerade, serverade med honungssenap och pommes. Väldigt nöjd tjej helt enkelt som lät sig övertalas till en överraskningsutflykt. 😊 Tack för överraskningen! 

Ps. De gigantiska fasadmålningarna tillkom under Artscape 2014 i Malmö, vad jag vet finns det minst fyra lika stora målningar till utspridda i Malmö stad. 

Back to Top
Translate »