Recept på söta sega småkakor med kondenserad mjölk 

Sega småkakor med kondenserad mjölk

Älskar ni Subways ljusa kakor med Macadamianötter kommer ni älska det här grundreceptet på små sega småkakor. Den kondenserade mjölken ger kakorna en väldigt söt smak rund fyllig smak, men istället för att använda choklad som jag gjorde tror jag att nötter är rätt för nästa bak!

Baka som de är eller addera 100 gram av valfria nötter (eller choklad om ni inte har något emot århundradets sliskchock).

Ingredienser

200 gram smör (mjukt)
1 dl farinsocker
2 dl kondenserad mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
+ 100 gram nötter / eller choklad

Vispa sockret och smöret riktigt ljust och fluffigt, rör sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten.

Kakdegen lät jag kylas ner lite i kylen före jag formade bollarna (som smälter ut till platta kakor i ugnen). 9 bollar per plåt och 3 plåtar totalt.

Gräddade ca 8 minuter på 175 grader. Grädda längre om du föredrar mer välbakade kakor.

 
Följ gärna och dela bloggen: