Recept på min nuttekaka (kladdig chokladkaka med glasyr)

recept på min min nuttekaka (kladdig chokladkaka med glasyr)

recept på min min nuttekaka (kladdig chokladkaka med glasyr)

Älskar ni också kladdiga chokladkakor? Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums. Jag har tyvärr inte själv haft tillfälle att prova kakan för den åkte till makens jobb hela formen i tisdags och där försvann den i ett naffs!

Här hittar ni receptkällor; glasyrrecept (länk) & chokladkakansrecept (länk). Och så här tyckte några som provsmakade;

Sjukt mumsig

Obeskrivligt gott! Stort tack.

Den var jättegod

Nuttekaka (kladdig chokladkaka med glasyr)

Chokladkaka

5 ägg
360 gram strösocker
270 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g mörk kvalitetschoklad 70 % (jag använde 100 gram Odense mörka choklad prickar och 100 gram Odense mörk bakchoklad, självklart går vad du vill använda bra)

Förvärm ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg tills det blir ljust och pösigt. Sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda försiktigt ner de i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör.

Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten (jag använde min IKEA Koncis ugnsform (länk). Strö över chokladen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Glasyr

75 gram smör
5 dl florsocker
0.75 dl starkt kaffe
1.5 msk vaniljsocker
0.5 dl kakao

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan. Låt svalna, gärna i kyl före servering!

 
Följ gärna och dela bloggen: