Med en hint av kaffe och Coca cola 

Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls. Men blev så sugen på kladdkaka för någon vecka sedan att jag googlade receptinspiration. Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till en kaffebrownie med Coca-Cola glasyr.

Inte en dum kombination alls.. Nog godaste brownien/kladdkakan jag ätit.  😀

Kaffebrownie (väldigt mild kaffesmak)

  • 2 ägg
  • 225 gram strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk snabbkaffe pulver (öka för kraftigare kaffesmak)
  • 2 tsk vatten
  • 150 g smör
  • 3 msk kakao
  • 2,5 krm bakpulver
  • 105 gram vetemjöl
  1. Förbered följande – smält smöret, sätt ugnen på 175 grader, blanda vetemjöl med kakaon och bakpulvret i en skål (sikta gärna de torra ingredienserna för att minimera klumpar).
  2. Vispa socker och ägg till en ljus och fluffig smet.
  3. Blanda ner vaniljsocker, kaffepulver, vatten och det smälta smöret. Rör så du ser kaffet har löst sig.
  4. Tillsätt de sista ingredienserna, blanda ihop till en slät smet.
  5. Häll ner smeten i en form med löstagbar kant (springform) på ca 23-24 diameter. Glöm inte att smöra och bröa formen, jag tycker det är bra med ett bakplåtspapper i bottnen med så den lossnar lätt kakan.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter, beror på hur kladdig du vill ha den och hur effektiv din ugn är. Låt stå kvar i formen och kallna.

Coca-Cola glasyr

  • 55 gram smör
  • 10 gram kakao
  • 2 msk coca cola
  • 260 gram florsocker
  1. Smält smöret, rör ner kakaopulvret och coca cola.
  2. När du har en slät smet vispar du ner florsockret lite i taget.
  3. Bred ut frostingen på kakan, jag la bara ovanpå men vill man kan man klä hela kakan i glasyr. Jag valde ovanpå bara för att kunna förvara kakan i springformen.
 
Följ gärna och dela bloggen: