Vetebrödsbak med anor från 1700talet

Vetebrödsbak med anor från 1700talet

image

Provbakat Haga sockerkringlor med brynt smör i fyllningen, oj oj är allt jag & maken kan säga. Krispiga på utsidan, spröda, luftiga på insidan och med kolaton på fyllningen. Frysen påfylld inför sommarens fikastunder.

Jag lägger upp receptet inom kort, receptkälla (länk) 🙂

Sockerkringlor från Södertälje kallas de Täljekringlor, kommer de från Järfälla har vi döpt dem till Sandvikskringlor (efter Sandviks gård), men eftersom de har socker på så kallar vi dem helt enkelt sockerkringlor.

Var man ett läraktigt barn förr i tiden, var kringlan den självklara belöningen.

Gick man från ett generöst kalas på 1700-talet, hängdes en kringla på armen.

Var kul att googla på ämnet, tydligen är sockerkringlor ett bakverk med anor från 1700talet (länk).

Back to Top
Translate »