Onsdag
I mitt hushåll innebär onsdag tvättstuge kväll, alltid lika spännande.. Men det är skönt vara gift så man har någon att dela de tråkiga jobben med.
Medan snäll make gick ut lagade jag mat, kokt potatis med torsk fiskpinnar samt lite grädde. Perfekt lätt lagad mat.
Har ni tips på goda fiskrätter (ej lax) får ni gärna kommentera, behöver lite inspiration! Helst allergi vänliga sådana det vill säga inget rött, inget citrus, utan nötter, utan stenfrukter, fri från baljväxter och skaldjur.
Oj, va länge sen jag åt fiskpinnar…. Så gott, måste nog bli nån dag framöver 🙂
Fiskpinnar är underskattat! Men jag föredrar de större som är mer fisk i relation till panering 😉
Jag brukar variera med fiskbiffar som blir väldigt goda.
Ca 400 g vit fisk
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
1 liten purjolök (fast jag brukar ta en finhackad gul lök)
0,5 tsk bakpulver
1-2 msk vetemjöl
0,5-1 msk potatismjöl
salt och peppar
Finhacka purjolöken. Skär fisken i grova bitar och kör imatberedare (ej för länge, det ska inte bli mos).
Tillsätt salt och peppar, ägg och grädde samt lök. Blanda mjölsorterna och tillsätt färsen. Ju mer mjöl desto lättare att forma, men de blir torrare. Låt färsen vila lite innan den klickas ut I stekpannan i lagom stora klickar beroende på vad man ska ha dem till. Stek dem gyllene på båda sidor på medelvärme så att centrum också blir bakad.
Tack för receptet!! Låter gott, använder du fryst eller färsk fisk vad tycker du blir godast i?