Recept – Helens laktosfria carbonara

Nytt recept på vår middagsmeny, en laktosfri version av den klassiska pastarätten Carbonara. Snabb- och lättlagad, väldigt god nylagad men även i lunchlådan dagen efter. Bra rätt för att ta tillvara på gamla ostbitar i kylen med, visste ni att riven ost går bra att frysa in? Kan vara bra att veta till nästa kylstädning.

image

Helens laktosfria carbonara
4 portioner

2 paket rökt bacon  (ca 250-300 gram)
500 gram färsk pasta (el. 300 gram torkad)
1 msk olivolja
5 dl matlagningsgrädde
150 gram riven ost (3 dl)
1 köttbuljong tärning
ca 2 krm färsk riven Svartpeppar

Så här gjorde jag;
Förbered! Riv ost, klipp bacon i 1 cm remsor, ta fram övriga ingredienser och fyll kastrull med endast vatten (inget salt!).

Medan du kokar pastan (räkna bort 30 sekunder från rekommenderad koktid) stek bacon i olivoljan några minuter.

Häll i den nästan kokta pastan, osten, grädden och smula buljontärningen över. Låt allt smälta ihop, det ska bara kokas upp inte mer än så.

Riv svartpeppar över och smaka om du behöver lite salt eller inte. Servera 👌

 
Följ gärna och dela bloggen: