Hannes kakor

En naturligt sötad småkaka som smälter i munnen, som sötningsmedel används honung istället för raffinerat socker. Mjölet i kakan är vete och havremjöl, som är fullkorn (använder risentas).

Kakorna har jag uppkallat efter min lilla brorson Hannes (brukar förkorta som H), eftersom jag gjorde en testomgång till han. Första gången jag bakat småbröd utan vanligt socker, men inte sista.

Maken provsmakade och kunde inte ens märka att jag det inte fanns socker i, så det ser jag som ett väldigt gott omdöme!

Hannes kakor

Ingredienser, ca 25 stycken

100 gram laktosfri smör, rumstempererat
2 msk honung, ekologisk akacia
1 dl havremjöl
1,25 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver, ej vanillinsocker!

Så här gjorde jag

Rör ihop degen, den är väldigt kladdig så rulla en längt av degen som du sedan låter vila ca 30 minuter i kylen.

Skär rullen i 25 lika stora delar, rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper klädd plåt. Tryck till med mjölad gaffel.

Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter på 175 grader (ej varmluft!).

 
Följ gärna och dela bloggen:

5 reaktioner på ”Hannes kakor

  1. Havremjöl lät intressant. Älskar småkakor och kan man få dem lite mindre onyttiga är det aldrig fel. Använde du köpt havremjöl eller mixade du havregryn? Här finns en del havreprodukter efter lantmännens fina låda i somras.

Kommentarer inaktiverade.