Inga vanor skapas på två veckor #livsstil #måbra #hälsa

Inga vanor skapas på två veckor #livsstil #måbra #hälsa

image

image

Inga vanor skapas på två veckor, det sägs av de som vet (beteendevetare) att det tar minst tre veckor för att ses som en ny vana. Men när jag ställde mig på vågen i onsdags kunde jag inte låta bli att göra en liten glädjedans, Minus fyra kilo på två veckor. Det var precis vad jag behövde se för att hitta motivationen att fortsätta till tredje veckan..

Nu när energin börjar återfinna sig och min hälsa så finns lusten där att ta bättre hand om mig själv. Har plockat bort all läsk som ett första steg och godis på vardagar, mina blodsocker värde visar ingen tendens till diabetes men tycker det är viktigt att börja sköta om mig igen.

Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vågen, har inga planer på att hetsa över siffror eller tjata på er om de. Vill bara må bättre. Men när tålamodet tryter och det känns inte som något händer är det skönt kunna se det faktiskt händer något. En form av bekräftelse. Svart på vitt att jag gör något rätt för att göra min kropp gladare.

Packade ihop alla kläder igår i en papplåda som för tillfället inte passar, satte med makens hjälp den ovanpå garderoben. De får stå där tills vidare så jag slipper ha dåligt samvete över dom och kan njuta av de kläder som faktiskt passar och jag tycker om. Leva i nuet, inte i vad som varit eller kan bli.

Back to Top
Translate »