Flipin burgers hamburgbröd

Nu är det så längesedan jag bakade dessa bröd från Flipin Burgers bok att jag knappt minns om de var goda, men när jag läser mitt blogg inlägg om dom från förra året (hjälp var tog tiden vägen?!) så låter det lovande. Länk » flippin burgers

1391835339-picsay

Flipin burgers hamburgerbröd

Ingredienser till ca 22 hamburgerbröd (ca 70 gram styck)

850 g mjöl
25 g socker
15 g salt
40 g jäst
5 dl mjölk
50 g honung
75 g rapsolja

Till pensling
1 ägg
1 nypa salt
Vatten

Så här gjorde jag
Lös upp jästen med mjölk (ca 37°) i en degbunke. Blanda ner rapsolja, honung, socker, salt och mjöl i jästblandningen.

Arbeta degen i maskin ca 10-12 minter (medelhastighet), degen är färdig när den släpper från degbunken. Knådar du för hand är degen klar när den är elastisk och lättarbetad.

Täck bunken med gladpack, låt degen vila 45-60 minuter (den ska bli dubbelt så stor).

Efter jäsningen lägg degen på mjölat bakbord, knåda degen med lätt hand och dela den I fyra bitar.

Forma degbitarna till rullar, dela dessa på 5-6 bitar (ca 70 gram). Knåda fina runda elastiska bullar, lägg på plåtar.

Platta ut bullarna, lägg bakduk över och låt jäsa minst 60 minuter (de ska bli dubbelt så stora).

För värme ugnen till 225°, medan ugnen blir varm vispa ihop ägg, salt och vatten. Pensla bullarna.

Grädda mitt i ugnen, ca 6-8 minuter, bullarna ska ha inner temperaturen 93° när de är klara.

 
Följ gärna och dela bloggen: