Recept Tunnbrödschips

2015-02-06 15.08.28-blogg

Har fått smak på tunnbrödschips sedan jag fick i jul testagram lådan och även vann en vinst från Mörsjö deli med olika sorter i. Men de är ganska dyra och finns inte alltid i butik så tänkte hur svårt kan det vara att göra själv?

Inte alls svårt men troligen lättare om man har en fritös, blev gott och tar inte så många minutrar att göra. Ska man göra många är kanske ugnen ett bättre alternativ.

Tunnbrödschips

Polarbröd tunnbröd, skär i 2,5 cm breda remsor
Olja, neutral

Smaksätt med halvssalt eller socker & kanel

Så här gjorde jag

Hetta upp oljan i en panna du har lock till (om ifall det skulle ta eld, glöm inte stänga av fläkten när du friterar). När oljan är varm nog så friterar du tunnbrödet i omgångar, vänd när de är fin färg. Vänd i socker & kanel eller salt när de är färdig friterade.

Låt svalna före du smakar. Tänk på att det går fort att fritera så gå inte ifrån köket!

 
Följ gärna och dela bloggen: