Onsdag #middag #dagensmiddag #jensensböfhus

Onsdag #middag #dagensmiddag #jensensböfhus

image

I onsdags efter jag blev klar i Lund så körde vi till Emporia utanför Malmö, där åt vi lunch på Jensens böfhus. Åt deras kyckling med pommes och whiskey sås, älskar deras whiskey sås den är så god!

Läkarbesöket gick bra, första gången jag varit hos en privatläkare (hamnade där på grund av vårdgarantin). Trevligt bemötande, skönt slippa bli bedömd på grund av min vikt. Proverna som togs för några veckor sedan visade på en grov järnbrist, järnbrist kan leda till förstorad mjälte och mjälten sitter precis nedanför revbenen på vänster sida. Exakt där jag haft värk, ömt, spänt, tryck etc.

Det kändes som en stor pollett trillade ner när jag fick veta vilka symtom järnbrist leder till (listar de vanligaste);

  • känna sig trött och orkeslös
  • bli yr
  • bli andfådd lättare
  • få hjärtklappning
  • få huvudvärk
  • få öronsus

Nu har jag fått dubbeldos (Niferex 2x 100 mg) järn på recept att ta i fyra veckor, sedan ska nya blodprov tas och sedan uppföljning. Håller tummar och tår att detta ska göra susen, för jag misstänker jag haft järnbrist länge och jag längtar efter att få känna mig pigg och energisk.

Back to Top
Translate »