Semlor och den perfekta fyllningen

laktosfria hembakta semlor

Så här tjusiga blev våra semlor, våra väldigt goda laktosfria hembakta semlor med ”riktig” fyllning. Maken tyckte de var överkurs att spritsa, så de lär inte vinna några skönhetspriser. Men de var goda och i ärlighetens namn så är det nog den viktigaste faktor när det gäller saker man äter.. Okej det är bra om mat ser aptitliga ut också, fast de tycker jag de gör.

Mandelfyllningen består av
1½ dl mjölk
75 gram mandelmassa
+ innankråm från bullarna (det mjuka i bullen)

Körde allt med stavmixern tills en slät massa, såg inte så aptitligt ut före påminde mycket om mandelgröt.

Grädden är smaksatt av vaniljsocker + florsocker, ta lite i taget och smaka så du får perfekta kombinationen till dina smaklökar. Glöm inte vispa i volym före du smaksätter (om det nu inte är bättre göra det före man vispar?).

Semlorna är pudrade med florsocker, tips är att använda tesil/minisil så ni slipper snödrivor 😉

Back to Top
Translate »