Bakmaskinrecept för havrebullar #recept #bakmaskinrecept #bakmaskin #havrebullar

Blev inspirerad att prova baka havrebullar efter en bild på instagram från min svägerska E. Så jag googlade lite och hamnade på tidningen Hembakats recept för havrebullar, jag hade dock inte samma ingredienser hemma så jag modifierade receptet lite samt räknade om det för bakmaskinen. Här kan du läsa originalreceptet tidningenhembakat.se

Om man inte har något emot syran i fil och yoghurts så kommer ni nog tycka om dessa små nästan nyttiga bullar, men om ni som jag har lite svårt för det ska ni nog prova ett annat havrebullsrecept 😉

Ätbara men inte något jag längtar efter att få äta igen, dessutom fått halsbränna av vad jag tror är yoghurten?

Laktosfria havrebullar

Havrebullar olika stegen

 

Havrebullar

Ingredienser för 10 styck

6 g torrjäst
1,5 dl mjölk, ljummen
1, 5 dl havregryn
1, 5 dl grekisk yoghurt
3 krm salt
0,5 tsk bakpulver
37 g smör, smält
4 dl rågsikt
1-2 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
havregryn

Så här gjorde jag

Häll alla ingredienser i bakmaskinens degskål, använd programmet “dough” för att skapa din deg.

Dela upp degen i 2 delar, sedan var del i 5 och sedan forma dem till bollar. Låt vila på plåt ca 30 minuter under bakduk.

Förvärm ugnen till 250 grader, under tiden pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn.

Grädda ca 10-13 minuter mitt i ugnen, låt svalna på galler.

 
Följ gärna och dela bloggen: