Måndag #middag #dagensmiddag #svensktkött #gryta #laktosfri

image

Lagade en enkel gryta på ytterfilé (även känd som hel kotlett) till middag, serverade med ris i måndags.

Köttet skar jag i stora portionsvänliga bitar, men före jag brynte köttet stekte jag löken (skuren grovt för att inte råka äta den av misstag) i smör. När löken fått fin färg lyfte jag upp den på en assiett medan jag stekte köttet gyllene på alla sidor, kryddade med peppar och salt samtidigt. När allt kött fått fin färg så la jag i löken igen, en buljongtärning, lagerblad och hällde över mjölk samt en skvätt matlagningsgrädde.

På med locket på grytan och låta det små puttra i någon timme, så köttet blir mört. Sedan röra ner maizena medan såsen kokar och smaka av med salt/socker & peppar. Enkelt och SÅ gott, är man inte allergisk kan man steka med morötter tex för att få lite mer smak på grytan.

 
Följ gärna och dela bloggen: