Glutenfri bakinspiration #glutenfri #specialkost #bakaglutenfritt #glutenfritt

image

image
Först fanns det ingen och plötsligt finns det två glutenfria baktidningar. Måste säga att jag tycker det är på tiden, finns gott om glutenallergiker i vårt avlånga land och många som avstår gluten pga hälsoskäl. Klart de ska få inspirerande recept de med.

Baka glutenfritt är en special/tema utgåva från tidningen hembakat och kostar 69 kr (länk).

Och glutenfritt är motsvarande från Aller, till ett lite bättre pris –  39 kr och finns ute i butiker idag.

På torsdag 15 janurai kommer första numret av Glutenfritt ut! Glutenfritt är en ny fantastisk tidning med 129 glutenfria, läckra recept och fina bilder på mat och bakning. Det är ett lyxigt och inspirerande matmagasin med massor av nyttiga tips och vägledning. Tidningen innehåller också många recept utan laktos.

Utan laktos.. Tycker den kommentaren var lite kul för idag är vi laktosintoleranta bortskämda med att kunna hitta nästan alla grundläggande bakprodukter laktosfria. Det som fattas är laktosfria färdiga produkter, tex utbudet av choklad är minimalt, kakor, osv (finns mycket mer men hjärnan har inte vaknat än).

Tror recept för mjölkprotein allergiker skulle varit ett bättre val än laktosfri.. Men tummen upp för att någon ser till oss med specialkost behov.

 
Följ gärna och dela bloggen: