Bakmaskinrecept för släta bullar #recept #bakmaskin #bakmaskinrecept #slätabullar #semlor

laktosfria släta bullar till semlor

Tänkte vara generös idag och dela med mig av mitt omräknade släta bullar recept, original recept från Arla.se. Har räknat om receptet för bakmaskin, även valt att göra bullarna större för att bjuda maken på en rejäl semla ikväll. Gör du fler mindre bullar tänk på att justera ugnstiden neråt. Har du en kökstermometer stick den i en bulle, visar den 94-95 grader är bullen klar.

Släta bullar

Ingredienser till 9

  • 6 g torrjäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 75 gram smör, rumsvarmt el flytande margarin
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 tsk stött kardemumma
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Så här gör jag:

Häll de blöta ingredienserna först i behållaren, sedan de torra och torrjästen. Ställ in bakmaskinen på programmet ”dough” som är degprogrammet.

När degen är klar ta upp den på mjölad arbetsyta, dela delen i 9 bitar och forma runda bullar. Låt dem vila på bakplåt under bakduk ca 30 minuter.

Förvärm ugnen till 225 grader, under tiden pensla bullarna med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 12-14 minuter. Låt svalna på galler.

 
Följ gärna och dela bloggen: