Gör det själv julklappar

Gör det själv julklappar

Förlåt för tystnaden, har ägnat mig åt att jobba, ena hemsidan är så gott som klar och redan publicerad publikt. Och så har jag haft Friends (tv-serien) maraton, sovit och ätit. Julstädningen & julbaken kom av sig när lilla gudsonen H hälsade på, inte blev det av några dagar senare när maken var ledig heller. För han har varit snörvlig och hängig, haft noll energi. Och vägrar göra det själv och så når jag inte så högt upp heller 😉

Vägrar stressa över det hela trots att det bara är tio dagar kvar till julafton nu. Inte väcka den björn som sover, dvs låt magen få vila för jag litar inte på att inflammationen håller sig borta annars.

Finns gott om tid att fixa med det senare när jag är klar med projekten, mer tid för bloggandet också kan vi väl hoppas! Blir inte så många nya recept jag tänker prova, men något med choklad blir det för sist jag var på IKEA köpte jag chokladpralin formar som jag självklart måste inviga.

Till dess.. Så kommer här några söta gör-själv julklapps / gå bort presenter. Har sett de på pinterest (har en julpinterest tavla här -> My christmas dreams) många gånger, men har lånat recept & foton från kokaihop.se

image

Varm choklad på pinne

cirka 60 minuter

Ingredienser
300 g mörk choklad
2 msk strösocker
chiliflakes
glasspinnar
istärningslåda av silikon

Så här gör du
Smält chokladen i en skål över vattenbad, rör ner strösocker och fyll istärningslådan låt svalna. Stick ner glasspinnar och strö över chiliflakes, låt chokladen stelna och slå in i cellofan.

Choklad på pinne som man sätter ner i ett glas och tillsätter varm mjölk och rör om. Lätt att variera både chokladen och chilistyrkan eller byta ut mot annan smaksättning.

image

Varm choklad i julgranskula

1 kopp 5 minuter

Ingredienser
2 msk mjölkpulver
0,5 msk kakaopulver
1 msk strösocke

Så här gör du
Fyll kulorna med ingredienserna, antingen i skikt eller blanda ihop och fyll. Vid servering, rör du ut mixen med två deciliter vatten i en mugg.

Uppskattade hemgjorda presenter, använd tomma julgranskulor från t. ex. Panduro eller snygga glasburkar och dekorera med band.

Back to Top
Translate »