Lördag 15/11

Lördag 15/11

Pizza Hawaii till lördags middag

Laktosfri gräddtårta med jordgubbar och choklad

Laktosfri gräddtårta med jordgubbar och choklad

Laktosfri gräddtårta med jordgubbar och choklad

I lördags var det fin besök hos föräldrarna av lilla brorsonen H, så jag bakade en tårta och sen köpte vi med oss mat vi åt hos dom. Är för tillfället helt insnöad på hawaii pizza så fick bli en sån igen, tråkig man är..

Tårtan jag bakade tidigare på dagen var en kombination av två nya recept för mig, hittade inte mina spritsar (ville inte krypa på golvet för att leta i skåpen med inflammerad mage). Så det blev en ej spritsad gräddtårta med drottningsylt, vaniljgrädde (gjord från grunden, pust) och dekorerad med grädde, choklad och jordgubbar (jordgubbarna åt jag inte av dock pga allergi). Väldigt improviserat men fantastiskt gott!

Har hittat det perfekta tårtbotten receptet, mastig utan att vara torr vilket är viktigt (tycker jag) för torra/skosule tårtor är inget vidare.

In English. Saturday 15th. My parents where babysitting my little nephew H, so we decided to visit them. I baked an cake earlier in the day and we bought pizzas with us for dinner. I had a hawaii, again – I’m really hooked on them at the moment.

The cake was a tradional spongecake, jam, vanilla custard – cream, wrapped in whipped cream and topped with strawberries and chocolate. And it tasted nom!

Back to Top
Translate »